Jaka podstawa prawna?

• Autor wątku Autor wątku Ice01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Ice01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie.
Na początku przepraszam jeżeli napisałem nie w tym dziale co trzeba i proszę o przeniesienie do właściwego.

Przechodząc do tematu:

Jestem sprzedawca na Polskę jednej z firm hostingu plików - usługa czasowa np. wykupienie bez limitow na 30, 90 itd dni. Niestety usługi tej firmy stały się bardzo popularne i zaczęły być sprzedawane wielu użytkownikom oraz dzielone na mniejsze i sprzedawane.

Dodam ze Główna firma pochodząca z UK zabrania sprzedażny przez nieautoryzowanych sprzedawców, nie mówiąc już o dzieleniu oraz sprzedawaniu jednego konta wielu osobom.
Przez takie działania Allegrowiczów firma traci duże pieniądze oraz reputacje, gdyż konta te dzielone działają gorze.
Pisałem jako Autoryzowany sprzedawca na Polskę w tej sprawie do Allegro, ale oni chcą bym podał im podstawę prawną do zablokowania nieuczciwych sprzedawców.
Czy ktoś możne mi taka podstawę wskazać?

Dodam jeszcze, że sprzedawane konta na Allegro są na różne terminy ważności. Również taki, które nie są w ofercie usługodawcy.

Poniżej dodaje odpowiedz serwisu Allegro (może się przyda)

"Szanowny Panie.

Aby serwis mógł podjąć działania odnośnie danej aukcji w serwisie, musi posiadać podstawę prawną usunięcia przedmiotu, dlatego też proszę o podanie takiej podstawy. W przeciwnej sytuacji nie będziemy mogli podjąć działań o jakie Pan wnioskuje.

Z poważaniem,"

Powrót