O
Olivka2015
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
złożyłam wypowiedzenie za porozumieniem w firmie w której pracowałam od 5 tego listopada 2021, okres wypowiedzenia skrócony został na prośbę pracodawcy do 9dni zamiast 14tu. Na dwa dni przed końcem umownego czau końca stosunku pracy wylądowałam na L4 które trwa jyz prawie miesiąc bez przerwy . W międzyczasie okazało się , gdy byłam już na l4 ze jestem w ciąży i Zapewne aktualne zwolnienie lekarskie zmieni kod na ciążowy….
Zastanawiam się jak zostanie wyliczony zasiłek ciążowy , tzn na podstawie jakiego wynagrodzenia.
Dodam , ze pomiędzy zatrudnieniami w 2021 mam lukę 5 dni. Do końca października 2021 zatrudnienie s jednej firmie i od 5lustopad do 11 marzec br kolejny.
Jak potraktuje to ZUS? Skąd weźmie kwotę zasiłku. Macierzyński mi się nie należy to wiem
Zastanawiam się jak zostanie wyliczony zasiłek ciążowy , tzn na podstawie jakiego wynagrodzenia.
Dodam , ze pomiędzy zatrudnieniami w 2021 mam lukę 5 dni. Do końca października 2021 zatrudnienie s jednej firmie i od 5lustopad do 11 marzec br kolejny.
Jak potraktuje to ZUS? Skąd weźmie kwotę zasiłku. Macierzyński mi się nie należy to wiem