Jaki Kodeks Karny???

• Autor wątku Autor wątku smutny motylek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

smutny motylek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie i przepraszam z wyprzedzeniem jeśli napisałam w złym wątku tematycznym.Otóż mam problem moj znajomy prosi mnie o przesłanie do Zk _kodeksu Karnego.Wiaze sie to z pewnym niezdecydowaniem gdyz jest wiele pozycji ksiazkowych na ten temat np:KODEKS KARNY/POSTĘPOWANIA KARNEGO 10.02.2009 FOLIA OPRACOWANIE ZBIOROWE , Kodeks karny Kodeks Postępowania Karnego - PĘtlaCzasu.pl , http://www.bookmaster.pl/ksiazka/334553.xhtml.Tytuly sa obszerne i bardzo zróżnicowane cenowo wachaja sie od:35-200 zł .Zalezy mi zeby byl w miare najlepszy ale nie wiem jaki wybrac,prosze pomozcie.:what::(

KPK, KK, KKW w jednej książce - jest wiele takich wydawnictw.
First and foremost wydanie ma być aktualne, czyli nie późniejsze niż 2 m-ce

Jaki nie kupisz za chwilę i tak coś zmienią. Jak karny to karny. To znaczy, że nie KKW i nie KPK. Najlepiej wydrukuj z Lex-a., będzie na pewno aktualny i chyba najtaniej. Swoją drogą, po co mu w więzieniu k.karny? KKW to rozumię. Najlepiej powiedz znajomemu, niech zarząda od SW. Mają obowiązek mu udostępnić (oczywiście czasowo).

Najlepiej idź do księgarni i poproś o wersję kieszonkową kodeksu karnego, taką z hasłami przedmiotowymi i skorowidzem. W takim wydaniu można szybko znaleźć to, czego się szuka, bo wydania typu "księga" nie są dobre do codziennego użytku (moim zdaniem). Cena takiej małej książeczki to maks. 15zł.
Pamiętaj, żeby stan prawny był jak najbardziej aktualny - najlepiej początek 2009r., ale pamiętaj też, że w starszych wydaniach nie ma jakichś wielkich braków, bo często zmieniają się tylko szczegóły, a nie kwestie zasadnicze.
No a swoją drogą teraz Twojemu znajomemu bardziej przydałby się kodeks karny wykonawczy (również dostępny w wersji mini), ale skoro prosił o kodeks karny to trzymaj się tego i omijaj te kodeksy, które w nazwie mają coś innego.

To takie 3w1 więc na pewno będzie zadowolony. Data wydania 2009 więc też dobrze, no i cena też dobra jak za KK, KPK i KKW razem wzięte.

Powrót