Jaki nagłówek w piśmie?

• Autor wątku Autor wątku qQaA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qQaA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Sprzedawca nie odwołał się w ciągu 14 do odwołania od reklamacji, co skutkuje jego zaakceptowaniem. Jaki powinien być nagłówek w piśmie informującym o nieodniesieniu się do tego odwołania w wyznaczonym terminie?

Złożyłaś reklamację?
Sprzedawca ustosunkował się do reklamacji? Zakładam, że negatywnie?

Złożyłaś odwołanie? Sprzedawca nie ustosunkował się w odpowiednim terminie (który sobie wymyśliłaś)?

Nie musiał.

arturoooo napisał:
Złożyłaś reklamację?
Sprzedawca ustosunkował się do reklamacji?

Złożyłaś odwołanie? Sprzedawca nie ustosunkował się w odpowiednim terminie?

Nie musiał.

Dlaczego nie?

arturoooo napisał:
Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć w prosty sposób...

może @loco1 to odpowiednio nakreśli...mnie czasami brak jest słów...

"Sprzedawca poinformował nabywcę, że niniejsze zgłoszenie zostało przyjęte i że rozpatrzy je w terminie do dnia 2015-07-13(...)"
Tak ciężko jest po prostu pomóc?;)

Czyli sprzedawca nie musi odpowiedzieć mi na to odwołanie a ja nie mogę nic z tym zrobić? Zależy mi na czasie, bo to już robi się śmieszne,że miesiąc czekam aby ta reklamacja doszła do skutku

qQaA napisał:
"Sprzedawca poinformował nabywcę, że niniejsze zgłoszenie zostało przyjęte i że rozpatrzy je w terminie do dnia 2015-07-13(...)"
Tak ciężko jest po prostu pomóc?;)

Skoro nasze odpowiedzi nie korelują z Twoim tokiem myślenia, nie chcesz poczytać informacji zawartych w linkach to nie pozostaje Ci nic innego jak udać się do:

a) Miejskiego Rzecznika Konsumentów
b) prawnika.

qQaA napisał:
Czyli sprzedawca nie musi odpowiedzieć mi na to odwołanie a ja nie mogę nic z tym zrobić?

Odpowiedź dostałaś w #3 i #7.

Powrót