Jaki paragraf?

• Autor wątku Autor wątku prze.wo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prze.wo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam, jest grudzień i zbliżają się kolędy, zaluzmy że na własnych drzwiach wejściowych wywieszę karteczkę z napisem won z pedofilstwem, jest na to jakiś paragraf? A jeśli to jak policja by się do tego odniosła. Albo gdybym podobna kartkę wywiesił na wejściu do klatki w bloku?

Ostatnia edycja:
Za karteczke na swoich drzwiach nic ci nie grozi. Za powieszenie na wejściu do klatki art 63a kodeksu wykroczeń. No i pewnie ludzie stwierdzą, że jesteś czubem, ale to nie temat prawny.

Lovor napisał:
No i pewnie ludzie stwierdzą, że jesteś czubem

😂😂😂 Temat powinien znaleźć się w HP

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Czyli albo porozklejam to po klatce a drzwi swoje zostawię bez żeby nie ułatwiać, albo tylko te moje drzwi rozumiem że porozzucanie połamanych krzyży to będzie śmiecenie? Z moimi sąsiadami to ja mam sprawy już wyjaśnione, nienawiść po sam grób także to nie problem.

@prze.wo jednak sugeruję najpierw udać się na jakieś forum medyczne - być może są jakieś problemy natury psychicznej.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Twój problem zdecydowanie bardziej jest natury psychiatrycznej niż prawnej. Tak, porozrzucane połamanych krzyży to conajmniej śmiecenie. Nie myślałeś nad tym, aby tak po prostu żyć sobie w swoim mieszkaniu i nie odstawiać jakiś szopek?

Może to być również uznane za nieobyczajny wybryk, art. 140 KW.

Słuchaj koleżko daruj sobie te komentaz o psychiatrze, sam raczej lekarzem nie jesteś i gówno o sprawie wiesz. Sąsiedzi w tym bardzo religijna starsza pani z dołu ze względu na jakieś śmieszne przewinki zorganizowali bardzo sprytna gierkę szczujska wobec mnie, straciłem przez to bardzo dużo, także nie zamierzam tak sobie siedzieć w mieszkanku i udawać że nic się nie stało.

Nooo, porozrzucane krzyże czy te durne ulotki to im zdecydowanie w pięty pójdzie

prze.wo napisał:
Jakieś lepsze pomysły?

Tak. Do jednego problemu z sąsiadami nie dokładać sobie kolejnego.
Ryzyko wykroczenia lub przestępstwa nie są warte chwili wątpliwej satysfakcji.

W dużym skrócie: odpuścić lub się przeprowadzić.
To drugie jednak nic nie da, nie uwolnisz się od źródła problemów, którym jesteś Ty.

Szach i mat.

Powrót