JAKI TERMIN ZŁOŻENIA SKARGI???

• Autor wątku Autor wątku gugul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gugul

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam.
28.V.2007 składałem odwołanie do samorządowego kolegium odwoławczego odnośnie wycofania decyzji rejestracji pojazdu.
15.VI.2007 decyzja od mojego odwołania została podjęta przez S.K.O
23.VIII.2007 ta decyzja została m dostarczona pocztą do domu.
o ile mi wiadomo SKO miało 30 dni na rozpatrzenie i dostarczenie mi tej decyzji lub przynajmniej poinformowac mnie o zmianie terminu i przyczynie ale tego nie zrobiło.
od tej decyzji z SKO mam 30 dni od dostarczenia prawo do złożenia skargi do Woj.Sądu Administracyjnego-zamierzam z tego prawa skorzystac
Kilka dni temu dostałem wzwanie od Starosty że mam zdac tablice rejestracyjne i dokumenty pojazdu do Wydz.Komunikacyjnego
Jak rzeczywiście wygląda sprawa z tymi terminami i czy mam prawo sie jeszcze odwołac, nie zdając tablic rejestr. itp pojazdu, poza tym czy Starosta miał prawo wystąpic z tym wezwaniem?

prosze o szybką poradę w tej sprawie
z góry dziekuje

Decyzja organu drugiej instancji jest ostateczna co oznacza, że podlega wykonaniu. Wezwanie Starosty stanowiło przejaw wykonania decyzji.

W dalszym ciągu przysługuje Panu prawo do złożenia skargi na decyzję SKO do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Skarga co do zasady nie wstrzymuje wykonania decyzji, której dotyczy. Wstrzymać wykonanie decyzji może Sąd z urzędu albo na wniosek. Proszę konstruując skargę ująć w jej treści wniosek o wstrzymanie wykonania decyzji. O ile nie jest za późno, bo może się zdarzyć, że Starosta wykona decyzję zanim Sąd wstrzyma jej wykonanie.

BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ. ALE MAM JESZCZE 1 PYTANIE W TEJ SPRAWIE. CZY SKO NIE PRZEKROCZYŁO TERMINU PODEJMUJĄC DECYZJĘ A PRZEDE WSZYSTKIM DORĘCZAJĄC MI DECYZJE PRZED PRAWIE 60 DNI NIE PODAJĄC PRZYCZYN POZNEGO DOSTARCZENIA W MOJEJ SPRAWIE?
PRZYPOMNE - ODWOŁANIE DO SKO ZŁOŻYŁEM 28.V.2007, SKO PODJĘŁO DECYZJE 15.VI.2007, A DOSTARCZYŁO MI DOPIERO 23.VII.2007 POCZTĄ.
POZDRO

Najpewniej przekroczyłom (jeżeli to nie wina poczty). Co jednak pozostaje bez merytorycznego znaczenia dla Pańskiej sprawy.

Powrót