Jaki złozyc wniosek ??

• Autor wątku Autor wątku Julcia310p
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Julcia310p

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam..prosze o pomoc co zrobic w takiej sytuacji bo che pomoc przyjacielowi ale niewiem jak..otóz moj przyjaciel przebywał w Zk troche czasu jakies 1,5 roku i został wypuszczony na przarwe na okres 1 roku z przyczyn zdrowotnych otoż w ZK wykryli mu raka jelita grubego..Miał wrocic do zakladu karnego w grudniu ale sie nie wstawił.Natomiast wczesniej złozylismy wniosek o przedłuzenie przerwy w karze gdzie sprawa odbyła sie w lutym o czym nas poinformowano telefonicznie niestety lekarz biegły sądowy odrzucił prosbe ..Niestety z przyczyn zdrowotnych niebył w stanie opuscic szpitala..W styczniu przeszedł Radioterapie na onkologi gdzie niedała rezultatu w lutym był w ciezkim stanie w szpitalu ..pod koniec marca przeszedł operacje właczenia Stomii poniewaz Rak jest na tyle duzy złosliwy i w niebezpiecznym miejscu ze lekarze na onkologi postanowili go narazie nie ruszac bo groziło mu to zgonem na stole operacyjnym.w maju takze został odwieziony w kiepskim stanie do szpital.od czerwca miał zaczac chemioterapie na onkologi i tu pojawiły sie schody otoz trafił do zakładu karnego tzn.szpitala wieziennego i niezaczał terapi chemią.Dodam ze moj przyjaciel ma 46 lat i orzeczenie o Znacznym stopniu niepełnosprawnosci ..dokumentacje medyczna własnie dostarczyłam do ZK gdzie lezy na oddziele..wiec niewiem co dalej ( do odsiadki jeszcze jakies 1.5 roku)
Dlatego prosze o pomoc jak go z tamtąd wyciągnac ..czy złozyc wniosek o zawieszenie reszty kary czy warunkowe zwolnienie..Serce mi sie kroi ze reszte swoich dni moze spedzic w takim miejscu..BŁAGAM DORADZCIE MI!!!

Julcia310p napisał:
otoż w ZK wykryli mu raka jelita grubego.

Czyli jak widać - znają się na medycynie. Jeśli się okaże, ze nie będzie mógł być leczony w warunkach więziennych to będzie leczony na wolności. Niekoniecznie jako wolny człowiek.

Powrót