Jakie ja mam wykształcenie?

• Autor wątku Autor wątku ActiZ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ActiZ

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, skończyłem 3 letnią zawodówkę w kierunku elektromechanika lecz nie posiadam egzaminu zawodowego. Jakie ja mam wykształcenie? Czy ten " Zawód " jest mi potrzebny skoro i tak nie chciałbym pracować w zawodzie nawet jakbym zdał?
Pozdrawiam.

Ukończenie zasadniczej szkoły zawodowej jest potwierdzane świadectwem jej ukończenia. Absolwent ZSZ uzyskuje jedynie świadectwo potwierdzające posiadanie wykształcenia ogólnego na poziomie zasadniczym. Kwalifikacje zawodowe można uzyskać zdając egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie przeprowadzanym przez Okręgowe Komisje Egzaminacyjne lub zdając egzamin czeladniczy organizowany przez cechy rzemieślnicze.

ActiZ napisał:
Witam, skończyłem 3 letnią zawodówkę w kierunku elektromechanika lecz nie posiadam egzaminu zawodowego. Jakie ja mam wykształcenie? Czy ten " Zawód " jest mi potrzebny skoro i tak nie chciałbym pracować w zawodzie nawet jakbym zdał?
Pozdrawiam.

Mam podobnie bo technikum elektroniczne też bez egzaminu zawodowego czyli wykształcenie średnie.Wszędzie jestem "elektronikiem" dla urzędu pracy czy nawet na rozmowie kwalifikacyjnej mimo iż nie utożsamiam się z tym zawodem.

Powrót