Jakie mam szanse na ugode z bankiem?

• Autor wątku Autor wątku s-50
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

s-50

Użytkownik
Odpowiedzi
78
Moja sytuacja wyglada nastepujaco:

-mam w jednym banku wypowiedziany kredyt gotowkowy i karte kredytowa, jedna sprawa jest w FW natomiast druga została umorzona przez komornika (byl wyrok sadowy itp)

Jestem osoba bezrobotna, zarejestrowana w UP bez prawa do zasilku, nie posiadam nic na siebie.

Szwagier zaproponował mi pomoc, powiedział że pożyczy mi troche gotowki i poczeka jak długo bedzie trzeba pod warunkiem ze spłace swoje zadłużenie. Niestety nie bedzie to cała kwota. Do spłaty mam ok 12tyś, pożyczyc moge 7. Co powinienem zrobic? Zwrocic sie do banku z propozycja ugody? Mam zaproponować kwote jaka moge spłacic, a może zapytać banku o to jaka kwota bedzie im satysfakcjonująca? Od czego wogole zacząć? Jakie są szanse że bank zgodzi się na spłatę połowy?

jaka sprawa od kogo jest gdzie i na jakiej zasadzie? tzn FW kupiła dług czy działa na zlecenie jedynie?

Chodzi o to ze kredyt gotowkowy jest w FW, natomiast karta kredytowa lezała u komornika, który umorzył postepowanie i w zwiazku z tym chciał bym tą karte doprowadzić do konca i dogadac sie z bankiem.

w sprawie karty to był BTE czy sądowy nakaz zapłaty?

W sprawie przydzielony był komornik sądowy "...na podstawie tytułu wykonawczego: BTE z dn. 28-09-2012. Postanowienie Sadu Rejonowego... z dn 19-04-2013 ... zaopatrzony w klauzule wykonalnosci z dn 25-04-2013.

Prawde mowiac pismo dotyczy: "WYSŁUCHANIE WIERZYCIELA I DŁUŻNIKA PRZED ZAWIESZENIEM LUB UMORZENIEM POSTEPOWANIA W TRYBIE ART.827 KPC" -czy dobrze rozumiem, samo pismo jednak nie swiadczy o tym, że postepowanie zostało umorzone/zawieszone, ale do tego dąży?

a kiedy przestałeś spłacać kartę, kiedy zapłaciłeś ostatni wyciąg?

dokladnie nie wiem, mysle ze jakies 1.5 roku temu.

przedawnienie karty - 2 lata. ale ten bte wszystko psuje

Jak nawiazać temat z Bankiem? Zadzwonić do nich, czy pisemnie?

Powrót