Jakie skutki?

• Autor wątku Autor wątku darkan-1968
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darkan-1968

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.Mam pytanie jakie będą skutki moich problemów finansowych.Mam kilka kredytó(w sumie około 80 tys.) których nie byłem w stanie spłacać i jeden już podlega egzekucji komorniczej.Żona nie wiedziała o moich kredytach.Mieszkamy razem ale mieszkanie jest żony(dostała je w spadku) i ja nie jestem w nim zameldowany(mam meldunek u rodziców),jestem też wspówłaścicielem auta razem z bratem.Mam stałą pracę i wiem że z niej komornik będzie zabierał część.Mam pytanie czy mieszkaniem żony też może zainteresować się komornik.Z tego co wyczytałem na forum wywnioskowałem że mieszkanie i auto są raczej bezpieczne.Proszę o weryfikacje moich wniosków i odpowiedż.Pozdrawiam wszystkich z problemami finansowymi.

darkan-1968 napisał:
Z tego co wyczytałem na forum wywnioskowałem że mieszkanie i auto są raczej bezpieczne.
Mieszkanie tak, ponieważ jest własnością żony.
Natomiast jest Pan współwłaścicielem pojazdu i komornik ma prawo zająć Pana udział w ruchomości i sprzedać- to czy ktoś kupi taki udział to inna sprawa.
To że w domu nie jest Pan zameldowany...nie ma wpływu na zajęcie ewentualnych ruchomości w mieszkaniu...ważny jest adres zamieszkania a nie zameldowania.
Więcej o zajęciu ruchomości tutaj - http://forumprawne.org/komornik-postepowanie-egzekucyjne/164411-zajecie-ruchomosci.html

Powrót