jasne wytłumaczenie czy zwrócić komuś pieniądze

• Autor wątku Autor wątku Katarzyna120285
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katarzyna120285

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam, wiem, że temat sprzedaży itp. na allegro został poruszony wielokrotnie, ale nie znalazłam w wątkach konkretnie tego, o co chciałabym zapytać, ponieważ każda opisana sprawa jakoś się różni , a nie ma identycznej sytuacji, pewnie pytanie dla osób znających się na tym będzie banalne, może wręcz głupie, ale po prostu ja się na tym nie znam, dlatego bardzo bym prosiła o jasne wyjaśnienie. więc wygląda to tak, jestem osobą prywatną, wystawiłam pierwszą aukcję po 3 latach nieobecności na allegro, generalnie sprzedaję bardzo sporadycznie, sprzedałam kurtkę w licytacji, osoba zapłaciła i dostała rzecz zgodną z opisem, beż śladów używania, z metkami, generalnie wszystko jest dokładnie takie jak w aukcji, chce ją jednak oddać , ponieważ jak to sama określiła "odwidziała" się jej. Czy ja mam obowiązek zwrócić jej pieniądze, bo jak sama stwierdziła odwidziało jej się i ma na to 10dni. Kurtka nie miała żadnych ukrytych wad i osoba ta kupiła dokładnie to , co widziała na aukcji.była to licytacja, a nie kup teraz. Czy ja mam w takim razie obowiązek zwrotu pieniędzy będąc osobą prywatną rzeczy z wolnej licytacji tylko na podstawie tego,ze jak określiła to kupująca po prostu zmienia co do kurtki zdanie?dziękuję z góry za odpowiedzi, i za cierpliwość osób doradzających tutaj.

nie mam takie obowiązku, a na jakiej podstawie mogę odmówić.bo przecież nie mogę napisać komuś tylko - przepraszam, ale nie mam takiego obowiązku.

a to sorry nie wiedziałem. Czyli teraz można zwracać towar który nabyło się w drodze licytacji? A u Pani nie można zwrócić przedmiotu dlatego, że jest osobą prywatna, a nie przedsiębiorcą?

Powrót