jazda bez prawa jazdy i kolizja

• Autor wątku Autor wątku mateo666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateo666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam.sprawa wyglada tak-jadac smochodem bez prawa jazdy uszkodzilem inny samochód zaparkowany przy jezdni.odjechalem z miejsca zdarzenia i zostawilem auto gdzieindziej.samochód jest mojej dziewczyny.poszkodowany wezwał policje która znalazła samochód i scholowała go za brak OC.dziewczyna prubowała mnie kryc ale policja wie ze to nie ona prowadziła.na komisariacie powiedzieli jej zebym ja sie przyznał wtedy sprawa zostanie zamknieta.jakie moge miec teraz konsekwencje???

Na pierwszy rzut oka mandat dla ciebie 500-1000zł, dla dziewczyny 300zł, ale powiedz mi jeszcze:
1. Masz uprawnienia do kierowania?
2. Jechałeś sam? Czy w zaparkowanym pojeździe ktoś był?
3. Czy dziewczyna już zeznawała na protokół, czy tylko ustnie złożyła wyjaśnienia? Czy coś podpisywała?
4. Czy już coś powiedziałeś (podpisałeś)?
5. Czy dziewczyna zgodziła się na to żebyś jechał?

mateo666 napisał:
.dziewczyna prubowała mnie kryc ale policja wie ze to nie ona prowadziła.na komisariacie powiedzieli jej zebym ja sie przyznał wtedy sprawa zostanie zamknieta.
dobrze powiedzieli... - po co ma dostać zarzut np. z art. 233 &1 KK

1.niemam uprawnien
2.jechalem z kolegom.w zaparkowanym aucie nie bylo nikogo
3.napisala na posterunku ze ona jechala.
4.niemuwilem nic nigdzie niebylem jeszcze
5.niewiedziala o tym.

Oj... kłopoty mogą być... Przestępstwo samowolnego użycia pojazdu, wykroczenie kolizji i kierowania bez uprawnień, dla dziewczyny przestępstwo składania fałszywych zeznań...
Na jakim etapie jest sprawa? Chyba najlepiej by było jakbyście zapomnieli o wszystkim...

sprawa zakonczona.szczescie w nieszczesciu skonczylo sie na mandacie o lącznej sumie 850 zl:confused:

na te 850zl slada sie 500-za brak uprawnień.300 za niezachowanie ostrożnosci przy cofaniu i narazenie na niebezpieczenstwo pasażerow.50-za brak OC

Powrót