jazda bez prawa jazdy

• Autor wątku Autor wątku patryk327
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patryk327

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
co grozi za jazdę bez prawa jazdy:?:czy mogą odroczyć zrobienie prawa jazdy :?:

Nie stosowanie się do nakazu sądu jest zagrożone karą do 5 lat pozbawienia wolności o ile się nie mylę. Oczywiście mogą odroczyć i pewnie tak też się stanie, ale jak sam widzisz to nie jest najgorsze co może Cię spotkać.

Edit: Nie zwróciłem uwagi tzn. masz zasądzony zakaz prowadzenia pojazdów mechnicznych czy poprostu w ogóle nie masz prawa jazdy?

Do Pablo80- nie wprowadzaj ludzi w blad.

Jezeli nie masz prawa jazdy, nie ze wzgledu na orzeczony zakaz to mandat 500 zl. Natomiast jezeli jazda taka jest łamaniem zakazu to grozi kara do 3 lat pozbawienia wolnosci.A co do odroczenia prawa jazdy to nie ma czegos takiego.Jest zakaz prowadzenia pojazdow, ale w tym przypadku nie bedzie zastosowany.

nie mam w ogóle prawa jazdy bo dopiero je robię i czy jak mnie złapią teraz to czy mogą mi coś zrobić że nie będę mógł zdawać prawa jazdy :?:

Kamil Z już odpowiedział na Twoje pytanie. Przeczytaj uważnie jego wpis.

Nie moga ci nic takiego zrobic, zebys nie mogl zdawac prawa jazdy.Oczywiscie przyjmuje, ze bedziesz trzezwy w czasie tej jazdy.

ok już się doczytałem dzięki.;)

a jak będę jechał nie swoim autem to mogą coś zrobić właścicielowi tego auta?

Zależy czy auto wziąłeś bez czy z jego wiedzą.

hehe - jeśli wziął bez wiedzy...- to popełnił przestępstwo..:) - art. 289 &1 KK , jeśli wziął za wiedzą to właściciel popełnił wykroczenie..:P

i co właściciel tego auta może mieć za takie wykroczenie jeżeli za wiedza wziąłem auto :?:

Powrót