jazda po pijanemu w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku olek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olek1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
mojego męza złapano na jeżdzi pod wpływem alkoholu, miał ponad 1,1 promila. co mu grozi? na ile zabiorą mu prawko? jakie sa tam górne granice?

może ktos zna prawo niemieckie, na jaki okres zabiora mu prawko, zakaz prowadzenie po niemczech na ile i jak można z tego sie wyplatać?

W Niemczech gdy zabiorą prawo jazdy za jazdę pod wpływem alkoholu jest problem z jego otrzymaniem.
1.Musi udowodnić że już nie nadużywa alkoholu zapisać się do klubu anonimowego alkoholika tam po 6-9 miesięcy otrzyma zaświadczenie że uczęszczał na taki kurs.
2.Badanie krwi na zawartość alkoholu testy co 3 miesiące.
3.Badanie Psychotechniczne u lekarza sprawa trudna do zdania za 1 razem koszt 500e.to dotyczy obywateli niemiec.Jeżeli zabiorą Polakowi w Niemczech to zakaz jazdy po terenie Niemiec

pozdrawiam

jest Polakiem , więc jak dostanie zakaz jazdy po Niemczech to na okreslony czas? czy juz do końca zycia? Miał ponad 1,1 promila więc prawko mu zabiora na bank ale jak jest z tym zakazem prowadzenia jest na jakis okreslony czas? dozywotnio?

prawko już dowiedział się że przeslą pocztą na adres domowy tak mówiła tłumaczka i będzie miał zakaz jazdy po Niemczech dowiemy się ile jak przyjdą papiery.

halo, mój wuj ma podobny problem. policja zatrzymała go na jezdzie po pijanemu. zabrali mu prawko i teraz wysłali na adres domowy do Polski. jestem ciekawa co dalej będzie, czy bedzie mial zakaz prowadzenia auta tylko w Niemczech czy czeka go rozprawa i w Polsce tez moga mu zabrac. jesli wyslali mu do domu prawko, to czy juz nie beda powiadamiali polskich władz?pomocy!

Powrót