Jazda pod wpływem alkoholu. prosze o pomoc!!!

• Autor wątku Autor wątku daniel_129
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daniel_129

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
witam
bardzo prosze o pomoc. sprawa jest nastepujaca:
prowadzilem samochod pod wplywem alkoholu (1,5 promila) spowodowalem wypadek, (jechalem sam, uderzylem w drzewo). nie bylo innych uczestnikow wypadku. w prokuraturze zeznalem zgodnie z prawda ze nie pamietam zebym prowadzil i wsiadal do samochodu. po prostu bylem niestety bardzo pijany:/
chodzi mi o to ze czekalem na wezwanie do sadu na rozprawe, a przyszlo mi postanowienie o tym ze sprawe przekazano ponownie prokuratorowi w celu uzupelnienia postepowania. jest napisane ze sa watpliwosci co do mojej poczytalnosci. jest napisane ze bedzie potrzebna opinia dwoch biegłych lekarzy psychiatrow oraz ze dostane obronce z urzedu.
bardzo prosze o pomoc i opinie co mi grozi i co pownienem teraz zrobic

Grozi Ci nadal to samo co do tej pory. Będą po prostu wykonane dodatkowe czynności które mogą mieć wpływ na wynik sprawy.

ale to chyba nie przynosci mi rzadnej korzysci... co powinienem teraz zrobic?

Zależy jak rozumiesz ową "korzyść".
Na postanowienie o zwrocie sprawy służy Ci zażalenie.
Jeśli postanowienie o zwrocie się uprawomocni postępowanie po prostu będzie się toczyć dalej.

prosze o rade. po prostu nie wiem co mam z tym zrobic. jezeli skladac zazalenie to na co, w jakim celu i co dalej...? czy skladanie zazalenia ma sens? bardzo prosze o rade.

Wg mnie nie ma sensu składanie zazalenia. To własciwie prokuratorowi powinno zależeć, by biegłych powołała sąd.
Tak czy owak zostanie pan przebadany przez biegłych i sprawa wróci do sądu.

ktos wie jak takie badania wygladaja?

Tylko ......... wsiada po pijaku za kółko, wiec chcą się tylko upewnic, że nim jestes, nic wiecej. Nie musisz się obawiać. Mam nadzieje, że prawo jazdy stracisz na bardzo długo i że kara będzie dotkliwa, bo na miejscu tego drzewa mogła stać np. matka z dzieckiem. Zanim nastepnym razem wsiądziesz pijany za kółko, zadaj sobie pytanie, czy naprawde zależy Ci na tym , żeby kogoś zabić.

Proszę powstrzymać emocje(a)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Badanie co do zasady ma formę rozmowy.

dla mnie to jesli jechales po pijanemu i spowodowales wypadek to jedynie co cie uchroni przed pozbyciem sie prawka na 5 lat i ponownym egzaminem to jest he imunitet jak widac nie raz w tv :) teraz 5 lat i nastepny dlugi egzamin przed toba pozdro w wytrwałosci

Powrót