Jazda pod wpływem alkoholu

• Autor wątku Autor wątku emini1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
rozumiem to jest dokladany nowy zakaz ktory sie zaczyna po ukonczeniu poprzedniego??? Widze raczej sie nie oplaca ryzykowac:roll:

Chyba dalej nie zrozumieliśmy się :), za złamanie zakazu prowadzenia pojazdów Sąd nie orzeka kolejnego zakazu. Może go orzec jedynie w przypadku, gdy łamiący zakaz, porusza się pojazdem w stanie nietrzeźwości, ale wówczas kwalifikacją nie jest już "sam" art. 244 k.k.

znajomy 2 lata temu kierowal na trzezwo i dolozyli mu nastepny na 2 lata, dopiero sie dowiedzialem....Chyba ze to sie zmienilo teraz. Wiec na 100%. Wsiadam za kierownice(trzezwy), rutynowa kontrola przy ktorej wychodzi na jaw ze mam zakaz i wtedy odpowiadam przed sadem za nieprzestrzeganie zakazu sadowego co grozi pozbawieniem wolnosci do lat 3??? Sad nie ma prawa dolozyc kolejnego zakazu?

Witam. Mam prośbę. Mam zatrzymane prawo jazdy. Z sadu przyszło pismo ze prawko kat. B jest w wydziale komunikacji i ze mam zakaz poruszania się pojazdami mechanicznymi wyżej wymienionym rodzaju. Mam ukończony kurs kat. C. Czy w tej sytuacji mogę zdawać egzamin kat C?

Jak masz zakaz to nie możesz jeździć pojazdem na kursie ani na egzaminie.

a czy jest możliwość napisania coś w rodzaju podania do sadu o możliwość zezwolenia zdawania egzaminu na ta kategorie? i jeszcze jedna sprawa co mi grozi jeśli bym poszedł na ten egzamin?

Nie ma takiej opcji. art.244 kk
Zresztą wątpię aby cie ktoś dopuścił do jazdy. A nawet jak cie dopuszczą i będzie chcieli drukować blankiet to przecież im wyskoczy że masz zakaz.

Poza tym kat. C nie może istnieć samoistnie. Żeby mieć C trzeba mieć B.
Po zdaniu egzaminu i wydrukowaniu nowego blankietu PJ nie będzie tam w rubryce 9. informacji o kat. B.

w styczniu 2012 roku mojemu mężowi zabrano prawo jazdy... dobrowolnie na policji zgodził sie na ustalenia... zabrane prawko na 2 lata 2,5 tys kary.... mamy już połowę września a on do dziś nie dostał ani jednego pisma o rozprawie, albo o wydaniu wyroku "zaocznie" na Policji nikt nie chce nam udzielić informacji mówiąc że sprawa na pewno poszła do sądu ( choć w żadnej bazie nikt tego nie sprawdza...) w sądzie do którego nas skierowano jest tylko wykaz spraw skończonych i tej nie ma, nazwiska takiego nie ma... nikt nic nie wie... co robić w takiej sytuacji ? gdzie takie informacje może sie dowiedzieć... zaczyna nas ta sytuacja niepokoic.... czy o jest normaln ze ponad 9 miesięcy nie zapada wyrok w sprawie ktroa "jakby"od ręki mogłaby byś załatwiona bo ustalone było z prokuratorem i policją wszystko....

Informacji należy zasięgnąć w prokuraturze. Przede wszystkim nie powoływać się na nazwisko a na sygnaturę akt, tak będzie łatwiej.

Witam .Jestem nowa.Mam pytanie jak pomóc mężowi który odsiaduje wyrok za jazdę po pijanemu i złamaniu zakazu sądu?

Proszę o pilną pomoc siedzi dopiero 3 tygodnie , ma do odsiadki 2 -lata.Jest jedynym żywicielem rodziny.Jestem załamana.Proszę.On na wolności zaczął się leczyć na kręgosłup.Co mam robić.?

O kręgosłup się nie martw, tam też jest opieka medyczna. Musisz udowodnić że jest jedynym zywicielem rodziny i liczyć na przychylność sądu. bez adwokata cienko to widzę.

Tak podobno jest lekarz.On jest w zk w Tarnowie.W jego głosie słyszę załamanie.Jakiego prawnika ?nie stać mnie.Jestem sama z czwórką dzieci .Mieszkam na podkarpaciu.A karę ma z Nowego Sącza i Buzko Zdrój.Gdzie mam pisać?

Cześć .Mam pytanko jakiego sądu.Obojętnie.Czy jak ja napiszę i przedstawie dokumenty , że to on utrzymywał rodzinę z prac dorywczych.Poradźcie gdzie mogę uzyskać pomoc i kto mi pomoże to napisać?

ale skąd miec sygnature jak nie ma zadnej sprawy jeszcze ? gdzies z Policji? to trzeba pismo napisać do Prokuratory Okręgowej czy jakiej.... nie należy iśc do sądu rejonowego? to są inne instytucje rozumiem?czy nie rozumiem :))?:mad:

Powrót