jazda samochodem po pjanemu

• Autor wątku Autor wątku mar1111111111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mar1111111111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
trzy dni temu policjia mnie zatszymała za jazde po pijanemu i pszy pierwszym badaniu alkomatem miałem 0.54 w dmuhanym powietszu a pszy drugim 0.53 i w samochodzie miałem ponad komplet osaób i w tym jedno nie letnio pjano co mi za to grozi i cy mozna z tym zreobic.prosze o pomoc.z góry dziekuje za pomoc.

to były promille czy miligramy??? Bo jest róźnica...

tak mi policjant powiedział ze tyle miałem po badaniu alkomatem i nie wiem co to oznacza

nie wiem co te alkomaty wsazuja czy promile czy miligramy

to sa promile pszed chwilo sie dowiedziałem
i co mi grozi za to cop wczesnie pisałem do ciebiew prosze o pomoc

prosze cie o pomoc jak wies cos na ten temat

mar1111111111 napisał:
trzy dni temu policjia mnie zatszymała za jazde po pijanemu i pszy pierwszym badaniu alkomatem miałem 0.54 w dmuhanym powietszu a pszy drugim 0.53 i w samochodzie miałem ponad komplet osaób i w tym jedno nie letnio pjano co mi za to grozi i cy mozna z tym zreobic.prosze o pomoc.z góry dziekuje za pomoc.
i jak napisac podanie do prokuratora o trybie podania sie karze dobrowolnie bez postepowania karnego.

Ostatnia edycja:
prosze o porade jak naj szypcjiej

z tego co ja wiem, to policjanci raczej podają mg/l, więc w promilach jest to dwa razy więcej, a nie masz dostępu do wydruku, bo sparawa jest istotna, zależy od rodzaju analizatora zastosowanego u Ciebie... jeżeli jego granica błędu ma więcej, niż 0.05 promila i są to promile w wyniku, to walcz, aby zakwalifikowali Ci to jako wykroczenie

aha a jaka była kara za to i na ile zabrali by prawko

niestety nie mam dostepu do wydruku a jakby to było w mg to jaka kara i na ile zabiora mi prawo jazdy a jak to by było w promilach ti jaka kara. i jak walczyc o to zeby zakwalikowali mi to jako wykroczenie.

szłysałem ze mozna napisac podanie do prokuratora o trybie podania sie dobrowolnie karze bez posteowania sadowego.jak napiszac te podanie i czy to cos da.\

niestety nie mam dostepu do wydruku.jak walczyc o zakwalifikowanie tego do wykroczenia.i mam takie pytanie jakby to było w mg to jak by groziła mi kara i na ile by zabrali mi prawko a jak by było w promilach to jaki wyrok.Szłysałem ze mozna tez napisac podanie do prokuratora o trybie podania sie karze bez postepowania sadowego jak to na piszas prosze o wzur.i czy da sie jakos zrobic zebym nic w paierach nie miał bo nym chciał wstopic do policji.prosze o pomoc jak naj szybciej bo nie wiem czy da sie z tym cos zrobic.z góry dziekuje

jakas porada na temat co mam z ty zrobic prosze o pomoc.

prosze o odpowiec na moje pytania.

tak proponujesz sobie sam karę...w praktyce policja to robi i wysyła do Sądu wniosek, zawiadamiają Cię później o posiedzeniu i Ci wyrok przychodzi...
poznaj numer sprawy i idź poczytaj akta....
w aktach powinno być świadectwo legalizacji alkomatu i w nim masz napisane ile wynosi błąd pomiarowy....na tej podstawie zwróć uwagę policji, że np. uwzględniając błąd łapiesz się do 0,5 promila - wtedy wykroczenie....
prawko zabiorą Ci od roku do dwóch lat, chociaż czasem bywają łagodniejsi...
plus grzywna...ale moim zdaniem lepsze są zawiasy, chyba że planujesz nadal jeździć

bo nie wiem czy mam sie podac czy warto walcyc z nimi i co nalezy zrobic w tej sprawie prosze wasz o odpowiec jak naj szpcjie zalzy mi na tym. dziekuje z góry za odpowiec na moje pytania.

walczyć to powinieneś w pierwszej kolejności z głupotą, zakupić sobie przenośny alkomat, żeby nigdy po pijaku nie siadać za kierownicę....
Z NIMI, to się nie walczy, bo właśnie oni uratowali komuś życie... może nawet i Tobie

no planuje jezdzic jeszcze a nie da sie tak zrobic zeby ukarli mnie tylko grzywno i odali prawko.prosze o odpowiec.

jak napiszac podanie do prokuratora o dobrowolnym podaniu sie karze bez postepowania sadowego prosze jakis wzór jak to na pisac.i cy to wpłyni nie na wyrok.
prosze o odpowiec.z góry dziekuje.

Powrót