jazda w stanie nie trzeźwości

• Autor wątku Autor wątku jajaja123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jajaja123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam.
Jechałem rowerem s stanie nietrzeźwości (2 piwa) i na alkomacie wyszło mi 0.6 promila.
Lecz jak się później dowiedziałem policja złapała mnie na drodze nie publicznej i nie była to strefa zamieszkania. wiec moje pytanie brzmi co dalej? czy to będzie raczej umorzenie postępowania czy nie? i ile trwa takie postępowanie prokuratorskie? bo strasznie zależy mi na czasie..
z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam

Proponuję udać się do prowadzącej postępowanie jednostki Policji, do policjanta prowadzącego sprawę i tam zasięgnąć informacji. Nie znając materiałów sprawy, trudno dywagować jak potoczy się Pana sprawa.
Nado, nie wiemy np czy nie ma świadka który widział jak Pan jechał rowerem normalnie ulicą, a następnie skręcił np na teren swojej posesji i dopiero tam został zatrzymany. Jeżeli tak by było, to będzie Pan normalnie odpowiadał przed Sądem.

to były godziny nocne więc raczej żadnego takiego świadka niema..jedynie policjanci mogli widzieć ale wątpię.. chociaż jechali za nami zupełnie bez żadnych świateł

jeśli ktokolwiek mógłby coś podpowiedzieć..

Nie ma sztywnych terminów, w któych postępowanie koniecznie się musi zakończyć. Bywa z tym różnie.

Powrót