Jednoosobowa cela w ZK półotwartym ??

• Autor wątku Autor wątku JakisJeden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JakisJeden

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Słyszałem, że w ZK są nieraz jakieś jednoosobowe cele, ale w necie doszukałem się tylko info o tzw "enkach". Czy oprócz tych jednoosobowych dla niebezpiecznych są też takie cele dla innych osób w innych przypadkach? Co w przypadku osoby, której stan zdrowia/niepełnosprawność wymaga oddzielnego pomieszczenia. Osoba ta ma na to orzeczenia lekarskie. Czy w zakładach otwartych lub półotwartych jest takie coś? Czytałem o rodzajach oddziałow terapeutycznych jakie są w Polsce, ale nie jest to osoba chora psychicznie/z upośledzeniem/na wózku/cukrzyk/uzależniona/tło seksualne/ ani też wymagająca pobytu w szpitalu - więc nic nie pasuje. Proszę o jakieś podpowiedzi, gdzie taką osobę będą mogli umieścić, to bardzo ważne.

Nie chce pisać co dokładnie na publicznym forum, bo jest to jedna z bardzo rzadkich chorób i ktoś kto te osobę zna a przeczytałby ten wątek, mógłby się po konkretnej nazwie łatwo domyśleć o kogo chodzi. ogólnie jest to choroba która wymaga by ta osoba miała spokój, dużo czasu na sen, oraz ma objawy no nazwijmy to wstydliwe, które narażą te osobę na wyśmiewanie i bardzo możliwe agresje ze strony innych

Powrót