Jestem na francuskim zasiłku, mogę pracować w PL ?

• Autor wątku Autor wątku Grzesku000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

Grzesku000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam.

Pracowałem we Francji, kontrakt terminowy, dostałem zasiłek dla bezrobotnych na kilka miesięcy. Jest on równy bardzo dobrej pensji w Polsce, więc nie chce go stracić. Pozostało jeszcze kilka miesięcy. Czy mogę zatrudnić się i pracować w Polsce ? Czy w jakiś sposób informacja o moim zatrudnieniu może trafić do urzędu francuskiego ? Chodzi tu głównie o zajęcie sobie czasu wolnego. Przy moim wykształceniu praca na czarno nie jest możliwa.

Pozdrawiam

Nie wydaje Ci się takie rozwiązanie nieetycznym?
Grzesku000 napisał:
Chodzi tu głównie o zajęcie sobie czasu wolnego.
A szukanie normalnej pracy nie wchodzi w grę?

Oczywiście, że szukanie normalnej pracy wchodzi w grę, tylko czy wtedy zabiorą mi zasiłek francuski ? Czy urzędy pracy są powiązane międzynarodowo ? Zasiłek jest dużo wyższy od średniej krajowej, więc kto normalny szedłby pracować za mniejsze pieniądze ?

Grzesku000 napisał:
tylko czy wtedy zabiorą mi zasiłek francuski ?
Przecież nie będziesz już bezrobotny!
Grzesku000 napisał:
kto normalny szedłby pracować za mniejsze pieniądze ?
Albo rybki, albo akwarium. Ale najwyraźniej lepiej, jak utrzymuje kogoś społeczeństwo.
Czytałeś nasz regulamin?

Szanowany Panie Adminie nie smaruj mi tutaj bzdur o etyce, bo jakbys miał/a zarobić w tym parszywym kraju marne 4-5 tysięcy złotych, a dostawać 2,5 razy tyle za nic nie robienie, to sam/a byś się nie zastanawiała. Piszesz o kompletnie innych rzeczach niż zapytalem, wiec jeżeli po prostu nie wiesz, to się nie odzywaj i dostaw dobicie do 32 tysięcy postów na inny temat. Pytalem czy urzędy pracy maja połączenie miedzy sobą. Jak np polski z francuskim.

To może inaczej.
Nie pomagamy na tym forum oszukiwać urzędów.
Zapewne rejestrując się jako bezrobotny podpisałeś oświadczenie, że nigdzie nie pracujesz oraz powiadomisz o każdym podjeciu pracy. Chcesz się narażać na odpowiedzialność karną- proszę bardzo.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót