jestem pod wrażeniem...

• Autor wątku Autor wątku pss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
... jak w tym kraju trzeba uważać, żeby nie zostać oszukanym.

Sam miałem problem, który opisałem, ale czytając inne wątki zaczynam się cieszyć, że nie sprzedałem nieświadomie powypadkowego samochodu, w serwisie nikt nie zalał mi komputera albo wysłał zdjęć innego sprzętu wmawiając, ze to mój zalany laptop. Czy to jest normalne?

Niebawem będzie trzeba chodzić z rejestratorem audiowizualnym cały czas, bo oszust czeka za każdym rogiem.

Czy uważacie, że jeśli np. wysyłam sprzęt do serwisu i muszę się martwić, że wmówią mi coś czego nie było to jest normalna sytuacja? Z drugiej strony jak się zabezpieczyć - jeśli otworzę obudowę i zrobię zdjęcia to stracę gwarancję.

Przecież to jest chore, nieprawdaż? :D

Prawdaż

Ja dochodzę do wniosku, że żyjemy po prostu w takim kraju. Ludzie są pełni traumy w stosunku do przeszłości. Każdy czuje się przez każdego oszukiwany na każdym kroku. To jednak nie jest bez przyczyny. W Polsce panuje dziwne przeświadczenie, że "pierwszy milion trzeba ukraść".
Ponadto pracodawcy przymykają oko na takie sytuacje opisane przez ciebie jeśli ma to dać korzyść firmie - uchylenie się od odpowiedzialności itp.

Powrót