jezeli kary nie podlegają łączeniu???

• Autor wątku Autor wątku juniorek1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
juniorek1985

juniorek1985

Użytkownik
Odpowiedzi
112
Witam mam 4 wyroki 3 odwieszone 6 miesiecy 6 miesiecy i 8 miesiecy i jeden bezwzgledny 6 miesiecy czyli w sumie 26 miesiecy nie mam jeszcze dat wiec nie wiem czy podlegaja łaczeniu wiec mam takie pytanie jezeli wyroki nie podlegaja łaczeniu to bede musiał je odbywac jeden po drugim??? bo w takim przypadku nie bede mogł sie starac o warunkowe zwolnienie jak z tym jest dzieki z góry za odpowiedzi pozdrawiam

Jeśli wyroki nie będą podlegały łączeniu będziesz musiał je odbyć pokolei ale o warunkowe zwolnienie będziesz mógł się starać po odbyciu połowy z sumy tych kar. W zakładzie karnym administracja to wszystko przeliczy i da ci do podpisania. Może też tak być, że zaczniesz odbywać karę z 2 wyroków a kolejne dojdą do admistracji później wtedy przeliczą ci to od nowa...

Dziekuje ci bardzo księżniczko :* :)

witam marta czy jestes pewna ze tak jest bo mi jakis adwokat powiedział ze bede musiał siedziec kazdy osobno???

i jeszcze jedno bo mam wyroki 6 miesiecy odwieszone 6 miesiecy odwieszone i 8 odwieszone a 6 bezwzgledny co spowodował odwieszenie tych 3 ale został popełniony pozniej niz 1 odwieszony wyrok wiec jezeli napisze pismo o złacze tych pozostałych 3 czyli w sumie 20 miesiecy to mi to połaczą???

Bo ja to rozumuje tak jak ty mowisz dadza mi do podpisania 26 miesiecy nastepnie napisze o połączeniu tych 3 czyli 20 miesiecy i np mi to połączą i z 20 miesiecy zbiją np 6 i zostanie 14 miesiecy+ te 6 co nie zostały polaczone i dostane do podpisania inna kare w sumie 20 miesiecy czy dobrze to rozumiem???

zalezy czy owe wyroki podlegają laczeniu czy nie, bo jesli sa to te same art lub tzw przestepstwa podobne to raczej powinny podlegac laczeniu. jesli nie beda podlegac to bedziesz musial odsiadywac kazdy z osobna.

kazdy z osobna czyli nie bede mogł dostac warunkowego???bo nie rozumiem???4 wyroki z czego 3 po 6 miesiecy i jeden 8 czyli razem 26 to nie bede mogł sie starac po 13 miesiacach o warunek?

to ja to bardziej przybliże pierwszy wyrok 6 miesiecy wyrok 14,11,2005 nastepny 6 miesiecy wyrok 28,12,05 nastepny 8 miesiecy wyrok 27,12,2005 i wszystkie zostały odwieszone a czyny zostały popełnione przed pierwszym wyrokiem i pozniej doszedł wyrok przez który to wszystko zostało odwieszone 6 miesiecy bezwzgledny wyrok 16,11,06 czyn popełniony juz po tym pierwszym co został odwieszony wszystkie te czyny są z art 286 i prosze mi napisac jak wyglada złączenie tego???

Powrót