job center a kurs

• Autor wątku Autor wątku nikola2008
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikola2008

zastanawiam sie nad pujsciem na kurs ktory finansuje job center moj niemiecki jest na poziomie zero mam takiepyanie czy jak bede starac sie o to zeby mi zapłacili chodzi mi o pozimo ten najproszczy a co by było jakby nie zdała egzaminu to co wtedy jak wogole wyglada nauka na takim kursie moze ktos cos powie

nikola. nie chce byc zlosliwy, ale tak jak ty piszesz po polsku "pujscie" zamiast ""pójscie" czy "najproszczy" zamiast "najprostszy", "wogole" zamiast "w ogole" itd., to znaczy, ze nie masz talentu jezykowego nawet w zakresie jezyka ojczystego, wiec i z obcym sobie nie poradzisz

Nie wspominając o znakach przestankowych...Jezeli oczekujesz jakiejkolwiek odpowiedzi to włóż przynajmniej MINIMUM wysiłku w to, zeby Twój post mozna było przeczytać bez bólu głowy.

Też robię błędy i zaczynam się bać, że pewnego dnia też "wylecę" z tego forum, zanim mnie ktoś zapyta o tę ewentualną okoliczność łagodzącą, czy chociaż jedną godzinę siedziałem w polskiej ławce szkolnej.

Tu nie o to chodz, ze ktos, kto uczeszczal glownie do szkoly niemieckiej, nie potrafi poprawnie pisac po polsku. Ale w przypadku osoby, ktora ewidetnie chodzila wylacznie do polskiej szkoly i pisze cos takiego jak "najproszczy", to ja obiektywnie ciemno widze, ze ona sie nauczy jezyka obcego. Bo do efektywnej nauki jezyka obcego potrzebna jest w dobre opanowanie wlasnego jezyka ojczystego.

Pytający zadał pytanie a otrzymał jedynie krytykę
czy do tego służy to forum ???????
Pogodnik
Ty też gubisz litery--Tu nie o to chodz, ze ktos itd:
Pozdrawiam

erkorda napisał:
Też robię błędy i zaczynam się bać, że pewnego dnia też "wylecę" z tego forum, zanim mnie ktoś zapyta o tę ewentualną okoliczność łagodzącą, czy chociaż jedną godzinę siedziałem w polskiej ławce szkolnej.

Erkorda, Ty mozesz nawet pisać po chińsku, a i tak nikt sie nie przyczepi, bo wartość Twoich wypowiedzi jest n i e o c e n i o n a :-)

Powrót