M
malutka120211
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam serdecznie i proszę o poradę co robić . jestem na zasiłku bo pracowałam na minijob rok czasu jestem w Niemczech od prawie 6 lat jestem w 3 miesiącu ciąży mój partner przeprowadził się do mnie chciałam od razu zgłosić do Jobcenter ze jest i prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe myslalam ze po prostu go do mnie Dołącza a okazało się ze chcą go wciasnac na zasiłek gdzie pracę ma na Vollzeit i teraz żądają od nas pozwolenia na pobyt w Niemczech jak poszlismy do Aüslandische Behörde tam powiedzieli nam ze on tego nie dostanie bo jest tu za krótko ale to ze on ma prace pozowala mu na pobyt tutaj automatycznie i to powinno wystarczyć dla Jobcenter ale Jobcenter dalej się upiera ze musi dostać to bo jeżeli nie to nie będą mogli tego wyliczyć mój zasiłek tez wstrzymali w jaki sposób mamy to załatwić jak jesteśmy odslyani z drzwi do drzwi chciałabym zmienić mieszkanie bo mieszkam na 4 pietrze i juz jest mi bardzo ciężko wchodzić po tych schodach od wspoldzielni dostalismy pozytywna odpowiedź ale teraz musi Jobcenter wyrazić nam zgodę i jesteśmy w kropce czy wgl uda nam się to otrzymać w takiej sytuacji jaka teraz zaistniała .... Bardzo proszę o poradę co mam robić ???? Pozdrawiam i z góry dziękuję