Jobseeker's Allowance

• Autor wątku Autor wątku UKa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

UKa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
czesc,mam takie pytanie.Mój narzeczony chce sie zwolnic z pracy w grudniu poniewaz pracodawca niestety nie dal mu urlopu na czas swiat,a my mamy juz bilety zabukowane do PL:/ Wiec pytanie moje jest takie, czy bedzie nalezal mu sie Jobseeker's Allowance nawet jesli zwolnil sie sam?Czy to bedzie jakis kłopot?I co z tax credit?Czy to prawda ze jak otrzymuje sie ten zasilek to wszystkie tax kredyty sa zatrzymywane,tzn. ze juz nie beda nam wyplacane?Z gory dzieki za jakakolwiek odpowiedz,pozdrawiam.

Bedzie mogl starac sie o zasilek ale to czy go otrzyma bedzie zalezalo od JC Urzad bedzie musial sprawdzic w jakich okolicznosciach opuscil On prace. Procedura w takim przypadku jest wydluzona. WTC jak sama nazwa mowi jest dla osob, ktore pracuja.

Ostatnia edycja:
jesli dobrowolnie opusci prace i nie bedzie mial na to tzw. 'good cause' to naloza mu sankcje, do 26 tygodni pozbawienia zasilku; tzn sam zasilek bedzie mu przyslugiwal (o ile pozostale warunki spelnione) ale nie dostanie kasy; aczkolwiek moze dostac dofinansowanie do mieszkania itd....Warto sie zastanowic jak wyglada sytuacja z innymi pracownikami podczas swiat..jesli inni maja prawo do wolnego to warto sie zastanowic czy nie jest chlopak dyskryminowany... A jelsi chodzi o WTC, to sa okolicznosci w ktorych mozna pobierac zarowno JSA i WTC.. Jesli jedno kwalifikuje ise na contributory JSA, a drugie pracuje wystarczajaca ilosc godzin na WTC..w przypadku income based JSA - krucho,

jobseeker allowance

Witam
Przepracowalem w Angli ponad dwa lata legalnie i ostatnio zostalem zwolniony z powodu redukcji etatow.Czy jezeli bede pobieral Jobseeker Allowance i zarejstruje sie jako self-employed to czy nie strace Jobseeker Allowance.I jezeli nie utrace,to czy jak bede pracowal do 16 godzin tygodniowo,to czy moge uzyskac Work Tax Benefit.

co racja to racja wszystko tez zalezy jaka ma umowe o prace. Ostatnio znaczy w zeszlym roku cos sie zmienilo w tej kwestii ale to odnosnie samych swiat.

RE: jobseeker allowance

jesli twoj przychod nie przekroczy kwoty, ktora rzad uwaza potrzebujesz zeby przezyc, tzw, applicable amount, to nadal powinienes sie kwalifikowac na jsa (pod warunkiem ze pozostale wymogi zachowane);minimalna ilosc godzin zeby sie kwalifikowac na wtc ,to 16 (w przypadku osob z dziecmi badz niepelnosprawnych); jeesli skladasz tylko w swoim imieniu to krucho

Witam mam pytanie jezeli pobieram zasiłek a podejmę prace i po jakimś czasie zostane zwolniony z powodu braku znajomosci jezyka lub przekrocze 16 godzin na tydzień.To dostane ponownie zasiłek Jobseeker's Allowance.

Powrót