Jobsseekers Allowance Irlandia

• Autor wątku Autor wątku Achtin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Achtin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Zostal mi przyznany Jobseekers Allowance i zastanawiam sie cczy moge go przetransferowac do Polski???
jedni pisza, ze mozna tylko Jobseekers Benefit inni, ze Allowance czy ktos wie jak jest w rzeczywistosci???

BENEFIT dostajesz jak masz wystarczajaca ilosc skladek PRSI i zostales zwolniony,mozesz byc milionerem i tak dostajesz benefit. ALLOWANCE zalezy od ilosci srodkow do zycia jakie posiadesz. mamy job seeker allowance, rent allowance, fuel allowance, children allowance, ale mamy tez child benefit- ten nalezy sie wszystkim dzieciom nawet tym baaaardzo bogatym.

więc musisz byc w Irlandii,

jobsseekers allowance problemy różne

dostalem Jobsseekers Allowance i placili mi przez 2,5 mca po 204 eu tyg i byl spokoj Niestety musialem sie przeprowadzic do innej dzielnicy a tutaj pan potraktowal mnie jak na przesluchaniu na gardzie i prawdopodobnie nie bede dostawal nic Od czego zalezy od jakiegos pana widzi mi sie ?Pytanko jak dlugo mozna pobierac Jobsseekers Allowance Bez konca do smierci ? ;)

witam ! mam pytanie ... na jak dlugo zostaje przyznawany allowance ... i czy po zakonczeniu otrzymywania tego przyznadza mi benefit ? czy jesli jestem na allowance moge to przetransferowac do polski ? prosze o pomoc... jestem w irlandii..

Powrót