Jsa fakty i mity

• Autor wątku Autor wątku caspar1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

caspar1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam wszystkich serdecznie
Tak sie sklada ze ze wlasnie zostalem bez pracy.
5 lat przepracowanych nonstop,wszystkie papiery ok.ale po Panstwa postach widze ze nie moge spac spokojnie,poniewaz widze ze sa duze problemy w przyznawaniu zasilkow,jestem tu z rodzina i zaczynam sie obawiac.:sad:
co dalej bedzie.
Prosze o ewentualne komentarze albo jakies tipy przed wizyta w JC.
Slyszalem tez o kursach o mozliwosci zdobycia jakiegos zawodu w uk.
wszelkie komentarze i uwagi mile widziane

hej,

tak sie sklada, ze jestem na zasilku jobseeker allowance, wynosi on 65 funtow tygodniowo wyplacany raz na dwa tygodnie. Na zasilek poszlam od razu po macierzynskim i nie mialam zadnych problemow. Jedyne co musisz zrobic to zadzwonic do swojego lokalnego Jobcentre Plus wypelnic aplikacje przez telefon i umowic sie na rozmowe. Na rozmowie beda Ci potrzebne podstawowe dokumenty, o tym jakie potrzebujesz poinformuje Cie advisor. Ponadto mozesz starac sie rowniez o council benefit jak i housing benefit o aplikacje musisz wystapic do lokalnego biura Coucil.
Jesli chodzi o kursy to hmm proponuje poszukac samemu takie jak Cie interesuja chyba, ze natrafisz naprawde na super advisora i pomoze Ci w wyborze. Jesli byles redanded z pracy to mozesz starac sie o kursy do kwoty 2,500 funtow ale nie wiem czy jednorazowo czy kilka kursow do tej kwoty (dowiem sie dopiero 4,08,10) kiedy zapytam mojej pani advisor bo na kilku poprzednich spotkaniach "zapomniala" mnie poinformowac.
Jak bedziesz mial jakies pytania to pisz na pw albo gg 5844139, w miare mozliwosci postaram sie pomoc.
pozdrawiam

Powrót