Jskie macie zdanie o helpfind?

• Autor wątku Autor wątku Lukas4567
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukas4567

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam
Jskie macie opinie na temat firmy helpfind.
Interesuje mnie wasze zdanie na temat odkupu przez nich odszkodowania OC od ubezpieczyciela
Czy to wiarygodna firma ?

Działa na rynku prawie 10 lat i ma dobre opinie. Wygląda dobrze.

A jak to w koncu jest.
Uniqa za wjechanie mi w tyl proponuje 2370 zl, nie zgodziłem sie na ugode.
Zglosiłem sprawe do helpfind.
Ci dokładają 1620, ale jest dziwny kruczek w umowie ktorej nie podpisalem.
Nie wiem czy dobrze rozumirm ale jesli teraz zglosze sprawe do helpfind i podpisze umowe to mi dadza tylko 1620 zl a im musze przelac 2370 zl.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Załączniki

Lukas4567 napisał:
Uniqa za wjechanie mi w tyl proponuje 2370 zl, nie zgodziłem sie na ugode.
Zglosiłem sprawe do helpfind.
Ci dokładają 1620, ale jest dziwny kruczek w umowie ktorej nie podpisalem.
Nie wiem czy dobrze rozumirm ale jesli teraz zglosze sprawe do helpfind i podpisze umowe to mi dadza tylko 1620 zl a im musze przelac 2370 zl.
Umowa przewiduje dwa warianty w zależności czy umowa jest podpisywana po otrzymaniu środków od ubezpieczyciela czy przedtem.
1/Jeżeli przed zawarciem tej proponowanej umowy cesji otrzymał Pan jakieś środki od ubezpieczyciela to Pan je zatrzymuje w całości a nabywca roszczenia dochodzi we własnym już imieniu i na własne ryzyko "reszty" odszkodowania. Oznacza to, że w tym wariancie cesjonariusz płaci Panu określoną kwotę za prawo dochodzenia od ubezpieczyciela tej "reszty".
2/Jeżeli po zawarciu tej proponowanej umowy cesji otrzyma Pan środki od ubezpieczyciela to wg. tej umowy przelewa je Pan (jako cedent) do Helpfind (jako cesjonariusz). W tym wariancie cesjonariusz nabywa od cedenta całość roszczenia i będzie dochodzić we własnym imieniu i na własne ryzyko całości odszkodowania. Oznacza to, że w tym wariancie cesjonariusz płaci Panu określoną kwotę za prawo dochodzenia od ubezpieczyciela całości roszczenia.
UWAGA. Ta wklejona umowa zawiera oświadczenie Pana jako cedenta, że pojazd nie jest przedmiotem współwłasności więc zawarcie umowy przez tylko jednego ze współwłaścicieli "odpada" przy takiej jej treści.

Tak moja mama jest właścicielem.
Druga rzecz, nie dostalem jeszcze pieniedzy od Uniqa i rozumiem to tak ze jak teraz podpisze umowr z Helpfind to poprostu bede stratny i dostane tylko 1620 zl

Dobrze rozumiem?

Powrót