Kaczmarski Inkasso - kiedy sprawa trafia do komornika/sądu

• Autor wątku Autor wątku cezarze
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cezarze

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam

w jakim czasie od dostania listu z windykacji sprawa trafia do komornika?

ale jakoś mniej więcej.. mogą odrazu to zrobić?

cezarze napisał:
ale jakoś mniej więcej.. mogą odrazu to zrobić?

Nie, najpierw muszą zdobyć Sądowy nakaz zapłaty, no chyba że już go mają.

cezarze napisał:
w jakim czasie od dostania listu z windykacji sprawa trafia do komornika?
a czy ów "windykacja" posiada wyrok z klauzulą wykonalności?

Dostałem zwykły list nawet nie polecony.. za nie zapłacone faktury P4 (PLAY) i na podstawie udzielonego pełnomocnictwa Kaczmarski wzywa do zapłaty 2800pln.. w nieprzekraczalnym terminie 5 dni.

cezarze napisał:
Dostałem zwykły list nawet nie polecony.. za nie zapłacone faktury P4 (PLAY) i na podstawie udzielonego pełnomocnictwa Kaczmarski wzywa do zapłaty 2800pln.. w nieprzekraczalnym terminie 5 dni.

pokarz te pisemko,

jScc8eNKWpeliv1vsPjXvqOu4ZcHNU

z drugiej strony są po kolei zaległe faktury i kwoty

aktualnie jestem w pracy.. a ten list mam w domu
ale tam są po kolei wszystkie faktury z 6 miesiecy nie zapłacone + zerwanie umowy z play

dzwoniłem do Play tydzien temu dogadałem sie z bardzo miłą dziewczyną ze jak zapłacę zaległe faktury to zerwanie umowy..będzie anulowane i dalej bede ich klientem..
Mialem nadzieje ze dostane na początku miesiąca pełną wypłatę i będę mógł spłacić naraz całość. no ale nie wyszło.. także wpłaciłem 800 pln. i dlatego pytam ile mam jeszcze czasu zanim przez tych Kaczmarskich sprawa trafi do komornika

Odpowiem tak , jeśli to pierwsze pismo, to spodziewaj się jeszcze kilku , w odstępach ok. m-c , po przedsądowym wezwaniu do zapłaty , miń. 3-4 miesiące .
Jest to odpowiedź , prawie jak u wróżki , wszystko teoretycznie.

Dzięki ślicznie :) czyli spokojnie te 3 tygodnie mam żeby spłacić reszte fakturek i dogadać sie z PLAY

Kara za zerwanie umowy jest określona jako kara czy zwrot ulgi? Co mówi na ten temat umowa?

"zwrot niewykorzystanej ulgi"

Jeśli tak jest na umowie i tak jest na nocie obciążeniowej, to pozostaje negocjować z Play

Powrót