Kagance w placówkach medycznych

• Autor wątku Autor wątku KarolinaBeatka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KarolinaBeatka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
mignela mi informacja, ze milosciwie nam panujacy niedzielski zapowiedzial przedluzenie nakazu noszenia kaganca w placowkach.
Zastanawiam sie, jak to sie ma do ograniczenia praw obywatelskich, z powodu rozdmuchanego przeziebienia? Moga faktycznie takie nakazy rządzący nakladac/tudziez utrzymywac ten nakaz? czy jest paragraf, dzieki któremu nakaz jest niewazny i nie bedzie powodował u mnie skretu kiszek z nerwów, na samą mysl?

Źle Ci coś mignęło.Nigdy nie trzeba było i nadal nie trzeba nosić kagańców...

niby wiem, ale co w sytuacji, kiedy placowka medyczna - nfz czy prywatna odmowi uslugi, bo taki jest prikaz brodacza? mogą cos takiego zrobic? albo co w sytuacji, gdy bede postepowac zgodnie z rosądkiem, logiką, bedac zdrową nie zaloze kaganca, i pracownik wezwie granatowe mundurki, by mnie zdycyplinowaly? jaką kartą grac?

Nikt ciebie nie zmusi do założenia kagańca. Próbowałaś go kiedyś założyć? Człowiek ma troszkę inną budowę niż pies.

pisząc kagańce mam na mysli maski chirurgiczne tudziez te z miagcznymi filtrami - mysle ze odpowiwadajacy doskonale to wiedzą, ale pomyslalam ze napisze.

te nakrycia twarzy są poprostu niedorzeczne, dlatego nazywam je mocno ironizująco...

Powrót