M
meteo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam. Mam pytanie o kamerę, którą zainstalował sąsiad w taki sposób, że obiektyw skierowany jest centralnie w moją posesję. Zgłosiłem sprawę pisemnie do policji wraz ze zdjęciami kamery, żeby zabezpieczyła zrzuty z monitora, by mieć dowód do sądu, że rzeczywiście moja posesja jest obserwowana. Ta jednak odpisała, że nie zajmuje się takimi rzeczami, a sprawę mam zgłosić do UODO lub do sądu.
Jeżeli złożę pozew do sądu, który trzeba opłacić, to sąsiad w tym momencie odwróci lub zdejmie kamerę i jaki będę miał dowód, że sąsiad obserwował moją posesję. Sąsiad powie, że to była atrapa z podłączonym dla pozoru kablem.
Może ktoś poradzić jak najlepiej rozwiązać tę sprawę. Rozmowa z sąsiadem, by obrócił kamerę, nic nie dała.
Dziękuję.
Jeżeli złożę pozew do sądu, który trzeba opłacić, to sąsiad w tym momencie odwróci lub zdejmie kamerę i jaki będę miał dowód, że sąsiad obserwował moją posesję. Sąsiad powie, że to była atrapa z podłączonym dla pozoru kablem.
Może ktoś poradzić jak najlepiej rozwiązać tę sprawę. Rozmowa z sąsiadem, by obrócił kamerę, nic nie dała.
Dziękuję.