kamera sąsiada

• Autor wątku Autor wątku meteo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

meteo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Mam pytanie o kamerę, którą zainstalował sąsiad w taki sposób, że obiektyw skierowany jest centralnie w moją posesję. Zgłosiłem sprawę pisemnie do policji wraz ze zdjęciami kamery, żeby zabezpieczyła zrzuty z monitora, by mieć dowód do sądu, że rzeczywiście moja posesja jest obserwowana. Ta jednak odpisała, że nie zajmuje się takimi rzeczami, a sprawę mam zgłosić do UODO lub do sądu.
Jeżeli złożę pozew do sądu, który trzeba opłacić, to sąsiad w tym momencie odwróci lub zdejmie kamerę i jaki będę miał dowód, że sąsiad obserwował moją posesję. Sąsiad powie, że to była atrapa z podłączonym dla pozoru kablem.
Może ktoś poradzić jak najlepiej rozwiązać tę sprawę. Rozmowa z sąsiadem, by obrócił kamerę, nic nie dała.
Dziękuję.

Bez przesady. Do Google StreetView też masz pretensje, że widać Twoją posesję?

Google StreetView można zgłosić i zakrywają posesje.

Póki sąsiad nigdzie nie rozpowszechniania ewentualnych nagrań to nic mu nie zrobisz.

Sam kup atrapy i skieruj w jego stronę

Jak bardzo cenisz swoją prywatność to zasadz wysokie thuje, postaw wysoki płot lub sprzedaj chate i wybuduj sie w lesie

Nie wiem po co ktoś musi pisać brednie, które nic nie wnoszą do pytania. Tyle co jest w tych odpowiedziach, to wiem sam. Pewnie piszą to ci, którzy sami łamią prawo i uważają, że wszystko im wolno i z pogardą patrzą na innych. Takie cywilizowane zło, którego nie rozumieją, bo sami są w nim uwikłani.
Poza tym, jeżeli kamery są takie przyjazne w gapieniu się co robi sąsiad, to skąd tyle wyroków z odszkodowaniem i nakazem zdjęcia lub obrocenia kamer.

Powrót