KANARY

• Autor wątku Autor wątku laskathc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

laskathc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
przyszedł do mnie list , ze musze zapłacic kare za przejazd bez biletu. byłem w siedzibie i widzialem kwitek. na kwitku są moje dane, imie nazwisko adres nawet pesel, imiona rodziców i panienskie matki. na kwitku nie ma "mojego podpisu" a także nic o dokumencie z jakiego mnie spisano(zaden numer ani seria kompletnie nic). co wiecej kilka tygodni temu zgubilem dokumenty mam zaswiadczenie z urzedu miasta o zaginieciu. ale czy ja moge sie tym podeprzec skoro na kwitku od kanarów nie ma numeru dowodu ani nic takiego. czy moga oni wyciagac jakiekolwiek konsekwencje majac tylko dane wyzej wymienione. dziekuje

jak nie zapłacisz to dadzą Cię do sądu. Sąd wyda wyrok w trybie nakazowym, czyli bez Ciebie.

Dostaniesz wyrok i będziesz miał 14 dni na odwołanie się.

Jak się odwołasz to odbędzie sie normalna rozprawa i tam będziesz mógł przedstawić swoje racje.

ok. ale jakie mam szanse na obrone? czy spisując kogoś na "słowo zaufania" bo policja z tego co wiem nie zostala wezwana na miejsce(tak mi powiedziano), z jaka skutecznoscia mogą sciagać roszczenia?i jakiemoga mi dowalic koszty postepowania sadowego?

adammada-ale laskathc zgłosił zagubienie dokumentu,więc wg mnie nie ma podstaw do tego,żeby obciążyć go tym mandatem.Tym bardziej,że nie ma jego podpisu.Mylę się?

adammada zapewne o tym wie, tylko nakreślił scenariusz uwzględniający bierność ~laskathc. Ale nie jest to jedyny możliwy scenariusz.

wiec jak to jest . brak podpisu numeru dokumentu z ktorego by spisywali, nie bylo policja na miejscu zrobia mi cos?czy nie maja podstaw jest jakis znawca??tak naprawde kazdy mogl podac takie dane. a jesli nie maja z czego spisac to chyba powinna byc policja(bo pewnie nie mieli z czego spisac skoro nie ma numeru dokumentu)

Mając zaświadczenie o zagubieniu, możesz się skutecznie odwoływać na każdym etapie (przed i po-sądowym).

Powrót