Kancelaria Medius - windykacja należności

• Autor wątku Autor wątku Castiel666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Castiel666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam serdecznie od jakiegos czasu dostaje wiadomosci droga elektroniczna jak i poczta tradycyjną od Kancelari Medius z tego co sie orientuje kiedys brat brał na mnie z kredtio24 pozyczke i jej nie spałcił wiem ze nie ma to znaczenia kto brał i tak ponosze konsekwencja Ja ale mniejsza o szczegoly pies pogrzebany jest w tym ze na korespondencji moje imię jest bez jednej literki zamiast Paweł to pisze Pawe i w miejscu zamieszkania rowniez jest bład czy wogole taka poczte powinienem przyjmowac jezeli moje dane nie sa identyczne jak na korespondencji ? powinienem wystąpic o jakies sprostowanie czy jak ? pozdrawiam serdecznie,

Witam, sam miałem z nimi doczynienia i powiem szczerze: o ile firmy windykacyjne i kancelarie zazwyczaj traktowałem jako naciągaczy i o****stów i nawet słowa z nimi nie zaminiłem, o tyle z Mediusem radzę porozmawiać - po 2-3 tygodniach kierują sprawę do Sądu w Lublinie i jeżeli się z nimi nie skontaktujesz to po 2 miesiącach masz komornika. ja miałem to szczęście, że mailowo z nimi uzgodniłem harmonogram spłat (750zł, Pandamoney) i bezboleśnie sprawę zamknąłem spłacając tę kwotę bez odsetek. Co do błędów - mało istotne - ważny jest PESEL, DO, numer umowy. Zadbaj o właściwy adres celem dostarczenia nakazu zapłaty z Sądu.

Dziekuje za odpowiedz a czy da rade z nimi jakos wynegocjowac zaniżenie odsetek orientuje sie Pan ? bo niestety troche to przeciągnąlem i troche urosło .

Cóż ja miałem z Pandy po ich tych monitach po 50zł łącznie do zapłaty z odsetkami 830zł - rozłożyli mi na 3x255zł i zaprzestali naliczania odsetek - u Pana może być gorzej, bo na 90% sprawa leży już w E-Sądzie i dojdą koszty procesu (około200zł) - proszę do nich zadzwonić albo maila napisać - wszystkiego się Pan dowie ;-)

crea77 napisał:
po 2-3 tygodniach kierują sprawę do Sądu w Lublinie i jeżeli się z nimi nie skontaktujesz to po 2 miesiącach masz komornika.
Potrafisz logicznie wytłumaczyć korelację pomiędzy brakiem kontaktu do Mediusa a komornikiem za 2 miesiące?

Tzn w e sadzie chyba jeszcze nie bo srednio co dwa dni dostaje maila i z kazdym mailem ta kwota wzrasta o 3 zł o ile sie nie myle ale napewno sie odezwe do nich i dowiem sie co i jak jeszcze raz dziekuje pozdrawiam :)

crea77 napisał:
Moja dziewczyna miała taką sytuację. Praktyka.
Ale jaka jest korelacja? Bo twoja dziewczyna mnie nie interesuje i nie ma związku z pytaniem. Ja ci gwarantuję, że gdybym się nie skontaktował z nimi i nawet gdyby to był sąd 24-godzinny, to po 2 miesiącach na pewno nie byłoby komornika

Biorąc pod uwagę moje doświadczenie - jest kontakt = chęć spłaty = sprawę zostawiają u siebie. Brak kontaktu po przekazaniu sprawy do nich sprawy prez 2 tygodnie sprawa z automatu leci do Lublina.

W ten sposób ekstrapoluję podmiot zależności pomiędzy zmiennymi o które zapytałeś.
Pasuje ?

Szanowny Panie,

Istnieje możliwość rozłożenia zadłużenia na raty. Informuje, iż tylko spłata całej kwoty w terminie wskazanym w wezwaniu listownym zatrzymuje ewentualne skierowanie sprawy na drogę sądową. Spłata pożyczki w uzupełnionych poniżej ratach wstrzyma skierowanie sprawy do egzekucji komorniczej.

Proszę o uzupełnienie oraz odesłanie harmonogramu spłat w wiadomości zwrotnej:

Rata I -- Kwota – Data wpłaty ( w ciągu 15 dni od dnia wiadomości).

Rata II -- Kwota – Data wpłaty.(w ciągu kolejnych 30 dni)

Rata III -- Kwota – Data wpłaty. (w ciągu kolejnych 30 dni)

W przypadku akceptacji harmonogramu przez Kancelarię Medius SA przed ostatnią ratą proszę o kontakt celem ustalenia prawidłowego salda odsetek oraz kosztów sądowych.

Dostałem o to taka odpowiedz ale do licha starego jakie koszty sadowe jezeli podjałem sie wspołpracy i chce spłacac za jakim ciulem kierować sprawe do sadu co jest grane bo jestem zielony prosze o jakies sensowne wytłumaczenie..

Ostatnia edycja:
Po prostu sprawę puścili już do Sądu i doliczą Ci 30zł za pozew i 180 zł za zastepstwo - nie wiem czy da się temu zaradzić. Plus jest taki, że nie bedziesz miał komornika - dodatkowe koszty.

to padalce no nic bede musial ogarnac temat i ich spłacic dzieki wielkie jeszcze raz .

Nie za ma co :)

Tylko ogarnij temat, bo jak komornik wejdzie to już nikomu nie jest wesoło, a koszty rosną niewspółmiernie do zadłuzenia, jak to powiedział mi jeden z nich - "hehe, taki mamy klimat" :(

Szanowny Panie,

Nie, jeszcze nie został wystosowany pozew w Pana sprawie.
Sprawa trafi do Sądu w styczniu, jeśli nie dokona Pan całkowitej spłaty.

Po zapytaniu czy sprawa juz jest w sadzie dostałem taka odpowiedz a wiec nadal sie zastanawiam czemu chca do sądu puscic jezeli bede spłacał jak dla mnie bez sensu albo poprostu chca wyegzekwować całosc kazdymi sposobami straszac mnie sadem mimo to,,

Jakies porady ? Co by tu skleic im sensownego w wiadomosci ?? :)

Jak zaczniesz spłacać zgodnie z ugodą to Ci się raczej "upiecze" :)

Oby bo zdziwilo mnie to strasznie ale zobaczy sie w praniu :)

crea77 napisał:
W ten sposób ekstrapoluję podmiot zależności pomiędzy zmiennymi o które zapytałeś.
Pasuje ?
No comments... Wypij za Nowy Rok i żeby się Marianowi Paździochowi szczęściło. Tyle możesz zrobić

Powrót