Kancelaria Prawna Epuservice - POMOCY!!!

• Autor wątku Autor wątku retman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

retman

Zbanowany
Odpowiedzi
118
Nie wiem co mam zrobić, dostaje wezwania do zapłaty, telefony , a nie mam z czego zapłacić. Czy wie ktoś ile potrwa zanim dadzą sprawę do sądu?

Kilka miesięcy do ponad roku. Jak będą za wysokie koszty ich pracy.

Jednak nie:(...Właśnie dostałem maila, że wysłali pozew do sądu w Lublinie i jak zdążę zapłacić przed wydaniem wyroku to żebym nie zapomniał o kosztach radcy i sądowych. Czy faktycznie muszę to płacić jeżeli jeszcze sąd nie wydał wyroku?Nie spodziewałem się, że tak szybko oddadzą to do sądu..

Pozew mogli wysłać do Sądu. Czekaj na odpis w formie listownej. Potem będziesz mógł się odwołać.

Tylko od czego mam się odwołać? jestem winny, chciałbym zapłacić ale nie mam całej kwoty na dzień dzisiejszy..a co z tymi kosztami? jakby mi się udało pożyczyć pieniądze to lepiej czekać, czy zapłacić jak najszybciej?

zapłac ile masz na teras i popros o czas powinni sie zgodzic

ale sprawa jest w sądzie..to jak mam prosić o czas? a co z tymi kosztami bo nikt mi nie odpowiedział ?

nic nie wskórasz trzeba czekać na wyrok i liczyć ze sąd nie zasądzi zwrotu kosztów a dokładnej sumy nikt ci nie poda ile to może być założenie sprawy i klauzula wykonalności to niecałe 40zł ale ich adwokat itp to zagadka .Trzeba było obudzić się wcześniej Przykro mi

Jak nie ma podstaw do sprzeciwu to nie ma co go wnosić dla samej zasady i zwiększać swoje koszty.. Zapewne jak ureguluje Pan samą należność główną z odsetkami bez kosztów zastępstwa procesowego i kosztów sądowych to kancelaria cofnie pozew o należność główną i odsetki, a podtrzyma go w części w/w kosztów.

Do Hanzol:

Koszty pełnomocnika wynikają z rozporządzenia MS więc nie jest to zagadką..

Dziękuję za odpowiedzi.Mam jednak jeszcze jedno pytanie, a mianowicie dlaczego sprawa została oddana do sądu w Lublinie, jak ja mieszkam w Katowicach, a osoba która mnie oddała do sądu w Sosnowcu?

Powrót