Kancelaria Pro Bono - cz. 2.

• Autor wątku Autor wątku Janusz.C.M.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
My akurat udostępnialiśmy pliki na portalu chomikuj.pl a nie ściągaliśmy. Ten temat jest o wezwaniu do zapłaty przez kancelarie pro bono w sprawie udostępniania plików nie przez torrenty a przez chomikuj.

też przecież mówię o udostepnianiu..

Nie wiem czy jesli przejmuję od kogoś chomika to jestem równoważnie właścicielem plików które się na nim znajdują..

witam:)

ja dostałam wezwanie na PW chomikuj w listopadzie, chomika usunęłam i jak na razie nic się nie dzieje i mam nadzieję że tak zostanie:) dostałam nauczkę i nic więcej nie udostępniam. Chociaż te książki co udostępniłam (jakieś 2 miesiące były na chomiku) są w bibliotece w moim mieście więc skoro są do użytku publicznego to nie wiem o co kaman:o

Ostrzegam Wrocław, jeżeli mieliście wezwanie do zapłaty od Pro Bono i nie płaciliście to spodziewajcie się policji, ja czekałem kilka miesięcy dokładnie nie pamiętam muszę sprawdzić.
[moderacja]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Torrenty, ja pójdę na ugodę koszt 1500zł, napisze Wam niedługo czy to prawda z ta ugodą, czy wycofają wniosek z prokuratury.

Ostatnia edycja:
To miło :)

Nie strasz tak ludzi na forum o chomikuj :)

Ja nie straszę, też się naczytałem na szklarski.eu że sprawa jest podejrzana i nielegalna a jednak wpadli i zabrali sprzęt i daję Wam sygnał, przyjdą do Was (policja), bądźcie gotowi.

Raz JFK80 a na Forum Szklarski.EU Sprwrw

Misiu kolorowy flebus, na forum szklarski.eu nie udało mi się zalogować nigdy ( nie wiem jakaś blokada ), jeżeli nie rozumiesz intencji mojego postu to lepiej zamilcz. Post ma Was ostrzegać a co ja robię w tej sprawie to moja sprawa. Dostałeś wezwanie do zapłaty i ugodę - nie płaciłeś, to bądź pewny że przyjdą i należałoby odwiedzić Petera Gutmanna z wikipedi:)

Masz pecha siejąc tą propagandę .Ja dostałem też wezwanie do zapłaty i ugodę i nie zapłaciłem.Sprawa została załatwiona zupełnie inaczej bez żadnych odwiedzin .A Patera Gutmanna to Ty może musisz odwiedzić?

A więc inaczej napiszę inteligencie, jeżeli dostaliście wezwanie do zapłaty i nie płaciliście, bo myśleliście że nic z tym nie zrobią , to spodziewajcie się Policji z nakazem przeszukania i wydania sprzętu komputerowego. Natomiast ciekawi mnie co Ty zrobiłeś, bo ja czekałem na rozwój sytuacji i się doczekałem.

Ps. Co mi zarzucasz pisząc o sianiu propagandy inteligentny człowieku?

@JFK80

Określ, w jaki sposób dostałeś wezwanie od PB - kiedy? Listownie na adres zamieszkania? Mailem? (skąd niby mieli twoje dane?)
Kiedy miało miejsce przeszukanie (możesz pokazać papier z przeszukania po ocenzurowaniu danych osobowych etc, dla poparcia twoich twierdzeń?
Czy chodzi o torrenty czy chomika i jaki plik ci zarzucili?
Podaj jakieś konkretne dane, bo póki, co przed tobą było wiele osób donoszących o rewizjach a tak naprawdę nic się nie działo. Co jakiś czas wpada jakiś anonimowy człowiek, co dopiero się zalogował (lub stwierdził, że napisze coś w końcu) i przynosi wieści? Musimy mieć podstawy by wierzyć w twoje informacje, same dobre chęci niestety nie wystarczą.:o

@flebus

Inaczej, czyli jak? Takie tajemnice trzymasz dla siebie? :what:

Wezwanie dostałem listem poleconym od Pro Bono na adres zamieszkania, przeszukanie miało miejsce w przeciągu tygodnia wstecz, nie podam dokładnie daty i godziny ze względów bezpieczeństwa. Co do dokumentów to niedługo Wam je załączę, tak do godziny czasu.

JFK80 naucz się czytać ze zrozumieniem

@ JKF80 em... wiesz to, że policja ściga torrenty za muzykę to akurat nie jest nic nowego. Pewnie chodzi o disco polo (o to chodzi w 99% przypadków). Oni to wałkują już od bardzo dawna i niestety w tych okolicznościach nie jesteś pierwszym ani pewnie ostatni :rolleyes:, ale dziękujemy za ostrzeżenie.
Ten temat jest bardziej skoncentrowany jednak na sprawach chomików niż torrentach bo tam wiadomo, że takie akcje maia miejsce.

@flebus :ok:

P.S. Gdyby policja zamiast ścigać "piratów" o czym nie ma bladego pojęcia zajęła się łapaniem bandziorów to przynajmniej wszyscy by na tym skorzystali, a nie tylko "biedni wydawcy" (o zgrozo!) i złodziejskie kancelaryjki. No ale cóż, jaki kraj takie "łaka łaka".:confused:

Na chomikach zarabiają większą kasę i wątpię aby było parcie na zrobienie z tym porządku, tak samo pobieraczek i inne a na torrentach tylko jeden sms i chulaj duszo.

Potwierdzam fakt, iż po podpisaniu ugody z kancelarią Pro Bono, wniosek o ściganie z prokuratury zostaje wycofany i to też za zgodą prokuratora prowadzącego w miejscu zamieszkania i sprawa jest zakończona, ponieważ została naprawiona szkoda pokrzywdzonego. Piszę oczywiście o sprawie torentów.

Ostatnia edycja:
Powrót