Witam. Ja dostałam wezwanie, ale nie od PB a też na chomika... Wiem, że temat o PB, ale szukam ratunku wszedzie gdzie się da! Do stałam taką wiadomość
Wytwórnia muzyczna qmmusic., 02-593 Warszawa ul. Rostafińskich 4, REGON: 146041299, Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS: 0000418725, Kapitał zakładowy: 50 000 PLN (wpłacony w całości)
QM Music - pomagamy artystom realizowac projekty.
Warszawa, dn. 25.07.2012 r.
Sygn. QM/175/2012
Szanowna Pani,
zamieszczając bez hasła na portalu chomikuj.pl plik Ostatnia Nocka- M. Maleńczuka, dopuściła się Pani rozpowszechnienia utworu bez zgody autora, czym naruszyła Pani przysługujące Wytwórni Muzycznej QM MUSIC prawa autorskie.
Podstawa Prawna: art. 67 par. 1 pkt 3, art. 78 par. 1, art. 116 par. 1 i 2, art. 122 Ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 1994 Nr 24, poz. 83).
Zgodnie z ustawą o prawach autorskich i pokrewnych, jako licencjobiorca wyłączny płyty Yugopolis 2, w tym i utworu Ostatnia nocka Macieja Maleńczuka, w celu pominięcia innych, kosztownych i dotkliwych w skutkach, środków procesowych, zwracam się do Pani, gdyż pragnę rozwiązać ugodowo zaistniałą sytuację i omówić przyczyny w/w naruszenia oraz uzyskać potwierdzenie usunięcia niniejszego pliku.
Dlatego też, proszę o kontakt pod nr 668-314-293,
a
Informację o usunięciu pliku wraz podaniem nicku, proszę przesłać na:
qmmusic.legalaffairs@gmail.com
Oczywiście ze względu ostrożności procesowej, kierując się zasadą kontradyktoryjność (art. 6 kc), pozwoliłem sobie zabezpieczyć dowody cyfrowe związanie z niniejszym naruszeniem.
Brak reakcji na niniejsze pismo w ciągu 2 dni, będzie poczytywany jako odrzucenie propozycji ugodowego rozwiązania sprawy i skutkować będzie dalszymi krokami ze strony Wytwórni QM MUSIC.
Łącze wyrazy szacunku,
Company Lawyer-J.J.
Treść tej wiadomości jest poufna i prawnie chroniona. Odbiorca może być jedynie jej adresat z wyłączeniem osób trzecich. Jeżeli nie jesteś adresatem niniejszej wiadomości, jej rozpowszechnianie, kopiowanie, rozprowadzanie lub inne działanie o podobnym charakterze jest prawnie zabronione i może być karalne.
The information in this email is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the addressee. Access to this email by anyone else is unauthorized. If you are not the intended recipient, any disclosure, copying, distribution or any action taken or omitted to be taken in relince on it, is prohibited and may be unlawful.
Trochę się wystraszyłam, napisałam do nich maila, że plik usunęłam (z opóźnieniem co prawda bo od dnia 25.07 miałam na to dwa dni a plik usunęłam dnia 5.08 xD i wtedy tez napisałam maila). W odpowiedzi Pan z owe kancelarii odpisał, że źle się zrozumieliśmy i nie chodziło o usunięcie pliku tylko o zawarcie ugody w związku z POPEŁNIENIEM PRZESTĘPSTWA... i ze mam do nich zadzwonić w sprawie owej ugody... no cóż zdziwiło mnie to, mimo tej zwłoki jednak jeszcze mogę się z nimi dogadać XD na razie nic nie odpisałam ani nie zadzwoniłam... na różnych forach widzę, ze ludzie też dostają identyczne maile, nawe mój kolega dostał kilka mies. temu ale nic z tym nie robił i jak na razie ciesza. Proszę o radę co robić?