Z
zbniew19
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Mam 54 lata i jestem rencistą ze znacznym stopniem niepełnosprawności.Niepełnosprawność powstała w związku z wypadkiem komunikacyjnym w 2013 roku.Pobieram rentę z ZUS w wysokości 1809 zł i z PZU w wysokości 4346.
Ta kwota została zwaloryzowana trzy miesiące temu.Na kwotę 4346 składa się renta na zwiększone potrzeby w wysokości 700 zł a kwota ok.3600 zł to utracone zarobki.
Mam propozycję kapitalizacji renty na kwotę 850 000 zł ale jak mnożę kwotę,którą przesyła mi PZU przez szacowaną długość życia to jest to suma ponad 1 200 000.
Moje pytania są takie.
Jak PZU to wylicza?Czy moja kwota jest dobrze przeze mnie policzona?
Wiem,że ubezpieczyciel potrafi zaniżyć kwotę kapitalizacji ale nie chcę być stratnym na ok.400000.
Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Jakieś rady?
Ta kwota została zwaloryzowana trzy miesiące temu.Na kwotę 4346 składa się renta na zwiększone potrzeby w wysokości 700 zł a kwota ok.3600 zł to utracone zarobki.
Mam propozycję kapitalizacji renty na kwotę 850 000 zł ale jak mnożę kwotę,którą przesyła mi PZU przez szacowaną długość życia to jest to suma ponad 1 200 000.
Moje pytania są takie.
Jak PZU to wylicza?Czy moja kwota jest dobrze przeze mnie policzona?
Wiem,że ubezpieczyciel potrafi zaniżyć kwotę kapitalizacji ale nie chcę być stratnym na ok.400000.
Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Jakieś rady?