kara pozbawienia wolności

• Autor wątku Autor wątku abc_ana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

abc_ana

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
problem jest. Mój osobisty ma wyrok (uczciwiej przyznać, że trzy-w warunkach recydywy) za prowadzenie pojazdu w ruchu lądowym pod wpływem alkoholu. Rzecz dzieje się na przestrzeni 4 lat, wyroki są prawomocne. Czy można zrobć "kary łącz", bo mamy 2,5 roku, potem 1,5 potem 0,6(bonus za recydywę) i jeszcze 1. Nie możemy tego zsumować, głupawka ogólna. Poza tym on niewątpliwie alkoholikiem jest., na dodatek słabym na zdrowiu (epilepsja, po wypadku ślepy na jedno oko, marskość wątroby jak na ironię po żółtaczce wszczepiennej). Kombinuję, jak by to zrobić, by kara trwała jak najkrócej i przebiegała w miarę łagodnie... Czy ktoś zechce mi coś doradzić?

Na wyrok łączny będa nadawały się kary za te przestępstwa, które zostały popełnione zanim zapadł pierwszy (choćby nieprawomocny) wyrok.

To znaczy,że nici z "kary łącz" i sumujemy wyroki?

nie wiem czy ktos tu jeszcze cos napisze ,jestem tu pierwszy raz ,mam podobny problem od 3 tyg i chciałabym z kims pogadac ehhhhh z kims kto ma jakiekolwiek pojecie o recydywie o podgrupie R1/Z........... ZAJZE POZNIEJ MOZE KTOS?

edyta 29 jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś konkretnego dot Twojej sprawy załóż nowy wątek lub skorzystaj z wyszukiwarki i może znajdzisz odp na nurtujący Cię problem. Poza tym jeśli chodzi o recydywę i pod R1 skieruj się do działu więziennictwo.

dzieki Marta masz racje ze tak napisałam,ze sie wyraze po łebkach.....,tylko wiesz co kazdy mowi cos innego .ja juz nie wiem co mam myslec? :) Byłam wszedzie niby wszystko jest jasne ale do konca nie jasne ,niby przepisy sa na wszystko a jeden zaprzecza drugiemu !Informacje mi udzielane sa powierzchowne ,a nie naleze do osób ktore łatwo zbyc....... cos na zasadzie wyrzuca drzwiami ,wejde oknem........ Dwie godz rozmowy z Dyrektorem zakładu niby wszystko wiem dzwonie ponownie bedac upierdliwa oooooo cos innego ogólnie bałagan .Jestem w tym temacie swieza i naprawde wiele juz zrobiłam w sprawie mojego Bombla ,godz rozmowy z wychowawca ,a itak jestem w kropce ehhhhh Własciwie to chyba chciałam z kims wogole pogadac :) dzieki za odzew pozdrawiam edzia

Dostał grupe R1/Z wiem co to znaczy ,mowia tez ze rwcydywista sie jest wtenczas kiedy jest sie w wiezieniu po raz kolejny,nawet jesli przestepstwo nie zostało popełnione z tego samego artykułu? do konca nie wiem na czym to polega.Czy to jakas wewnetrzna polityka zakładu karnego?Ponadto za wczesniejsze wyroki z jakie przebywał w Zakładzie karnym ni przekroczyły 6 miesiecy pozbawienia wolnosci
to ponoc tez ma jakies znaczenie,ale czy ma?poza tym były to rzeczy smieszne ,wiem wiem niewinni nie siedza ok,ale chce tylko wiedziec na czym to polega?........... w wyszukiwarce tez jest albo białe albo czarne!!!!!!a przeciez jest tez szare :) i gdzie ono? hmmmmmmm,widzisz sama.Pytam tu bo moze ktos ma podobna sytuacje i wie cos wiecej .Choc nie mam pojecia czy czegos mozna sie jeszcze dowiedziec.......JEST JESZCZE JEDNO chce go miec blizej domu ,mowia ze na przeniesienie mozna czekac nawet rok!!!!Pisze prosby on tez ,zobaczymy...........moze przesadzam jest tam 3 tyg niektorzy maja gorzej ale dla mnie tez kazdy dzien sie liczy!!!! wiec jesli ktos cos wie niech podpowie z doswiadczenia prosze bo przepisy to studiuje codziennie,a nie sa doskonałe :) mam na mysli ich pokretnosc(nie chce tu nikogo urazic) no bo jest jak jest ..........Zycie pisze rozne scenariusze i nikt nie mowił ze bedzie łatwo ,ale po to jestesmy zeby problemy rozwiazywac ,pytac,czasami prosic sie wbrew woliii,tak to juz jest a noz sie uda.............

edyta29 odpowiedzi na te pytania proszę szukać w dziale więziennictwo.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót