Kara umowna

• Autor wątku Autor wątku pikador541
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pikador541

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Podpisałem umowę na dostawę energii elektrycznej do sklepu z firmą Energa na 2 lata.Z przyczyn ekonomicznych firmę zlikwidowałem,a umowę z tą firmą rozwiązałem31.12.13.Firma ta potraktowała moje wypowiedzenie jako zerwanie umowy z mojej winy.Jak wypowiadałem ta umowę to dzwoniłem do w/w firmy i konsultowałem się z pracownikiem Energii czy aby kar umownych nie będzie z tego tytułu.Sugerowano mi że jest wszystko ok.Umowa którą podpisałem z Energą wygasła 31.12.14.Na początku kwietnia 2015r dostałem pismo że mam zapłacić karę umowną w wysokości 13000zł do dnia 23.04.15.Jak dzwonię do nich to teraz nikt nic nie wie,a mi proponują żebym pisał pismo o rozłożenie tej kwoty na raty.Pytam gdzie mogę uzyskać pomoc żeby nie płacić tej kary,jak ten problem rozwiązać.Pismo z Energii przyszło zwykłym listem ,nie poleconym.Proszę o pomoc

pikador541 napisał:
.Jak wypowiadałem ta umowę to dzwoniłem do w/w firmy i konsultowałem się z pracownikiem Energii czy aby kar umownych nie będzie z tego tytułu.
nie czytałeś umowy?

pikador541 napisał:
.Pytam gdzie mogę uzyskać pomoc żeby nie płacić tej kary
może w jakieś kancelarii adwokackiej czy radcowskiej, możesz też wkleić treść umowy na forum

Powrót