Kara za brak biletu autobusowego!

• Autor wątku Autor wątku marissasasu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
marissasasu

marissasasu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam

Wracalam z zajec i gdy nadeszla kontrola okazalo sie ,ze zapomnialam biletu miesiecznego ,po prostu spieszac sie wybieglam z domu z inną torebka.Przyszlo mi niedawno 3 upomnienie ,straszac sadem i nakuzujac do zaplaty ok.142 zł.Kontroler nawet nie poinformowal mnie ,ze moge sie zglosic z biletem miesiecznym,a to bylo w styczniu i nie trzymam starych biletow:( Jestem osoba uczaca sie dziennie ,pełnoletnia i nie mam jak pracowac.Wynajmuje mieszkanie.rodzicami nie mam kontaktu ,strasza komornikiem .W sumie moglabym sie zglosic na sprawe i jestem ciekawa z kad mi sciagna pieniadze?

W końcu ściągną. Będą rosnąc odsetki. Zaczniesz pracować to w końcu się dobiorą do Ciebie. A także mogą wysłać do Urzędu Skarbowego o egzekucji i zabiorą zwrot podatku jak nie teraz to za rok.

Prędzej czy później znajdziesz pracę i wtedy komornik ściągnie dług.
A kontroler biletu nie ma obowiązku informować Cię o tym, jak anulować karę.

A tak swoją drogą to zapytają z czego żyjesz? Skoro wynajmujesz mieszkanie to płacisz, prawda? Masz jakiś dochód?

1. To nie państwo ma ciebie utrzymywać, ale to ty masz obowiązek utrzymywać państwo (podatki).
2. A od kiedy przedsiębiorstwo komunikacyjne jest emanacją państwa?

wolny czlowiek hmm
trzeba byc slepym zeby nie dostrzegac panujacego i panoszacego sie bezprawia i nienormalnej niesprawiedliwosci na kazdym kroku, od urzedow isnstyucji po firmy, wszytsko jest wypatrzone, i szkoda czasu na odnajdywanie sie w tym "śmietniku" !

Młody człowieku, przestań opluwać nasz kraj, który zresztą Cię utrzymuje.
Nie podoba się tutaj- to się wyprowadź.
Albo zapracuj na własne utrzymanie.
Karę też mamy Ci sfinansować?

bilet miesięczny zawsze można donieść i się nie ma mandatu. :/
teraz to najlepiej zapłacic według mnie żeby uniknąć problemów...

Tak wlasnie mam zamiar sie wyprowadzic,a wy sie obudzicie z reka w nocniku jeszcze troche czasu niech minie nieszczesnicy!:) i wtedy zobaczymy kto mial racje,lecz nie neguje waszych wypowiedzi,kazdy ma wlasne poglady i tylko czekac ,ktore sie sprawdza.

Ale i tak jeśli nie zapłacisz to wtedy możesz sie obudzić z ręką w nocniku po jakimś czasie i zajrzysz tutaj z zapytaniem jak uniknąć komornika.

komrnika a niby gdzie ,jesli tam gdzie mieszkam nic nie jest moja wlasnoscia,poniewaz wynajmuje pokoj.A miejsce zamieszkania i tak zmieniam .

ale byc moze kiedys cos bedziesz posiadal. A jesli nie, to wspolczuc chyba sie powinno ;)
PS. A z czego teraz piszesz?

biblioteki,zlosliwosc nie ma granic!

Gdzie jest ta zlosliwosc niby? Pytam tylko. Jak sie kiedys dorobisz komputera czy komorki to komornik juz niestety bedzie mial co zajac.

Za bibliotekę też płacimy my, z naszych podatków...
Zamykam, nie pomagamy tu uniknąć odpowiedzialności za swoje długi.

zakoncze temat wypowiedzia policjanta bedacego swiadkiem spisania-" juz lepiej byc psem ,niz kanarem"!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót