Kara za kradzież

• Autor wątku Autor wątku michk2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michk2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mam ukończone 13 lat i 2 miesiące temu zostałem z kolegą przyłapany na kradzieży w hipermarkecie. On ukradł rzeczy o wartości 25 zł, a ja o wartości 6 zł. Wczoraj przyszło wezwanie do sądu rodzinnego. Jak taka rozprawa będzie wyglądać, jakie pytania będą zadawać, kto na niej będzie i co nam może grozić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

niemastw sie . co najwyzej dostaniesz dozor kuratora.

a o co beda pytac?

jak to wygladalo

kto to wymyslil

dlaczgo to zrobiles

Nie martwię się tylko jest to sprawa nietypowa. Bo dokonaliśmy kradzieży prezerwatyw i nie mieliśmy tego przemyślanego. Po prostu jak szliśmy do kasy to zobaczyliśmy rozpakowanie opakowania i dokonaliśmy tej kradzieży. Kolega jeszcze rozdarł z foli jakieś inne. Tłumaczyliśmy ochronie że były już one rozpakowane ale oni mówili że co z tego bo i tak dokonaliśmy kradzieży i to się liczy jako całe opakowanie. Ani ja ani kolega mnie nie namawiał po prostu byliśmy głupi i ciekawi. I teraz nie wiem co w sądzie mówić jak się zapytają czyj to był pomysł.

No wiem ale jak powiem co naprawde się stało to sąd mi nie uwierzy.

Uwierzy, czy nie uwierzy, Ty się o to nie martw. Mów jak było, bo jeśli zaczniesz kręcić i wymyślać, to się sędzia może lekko zdenerwować a to chyba niekoniecznie jest Ci na rękę, prawda?
I nie kradnij więcej chłopaku bo każdy następny środek wychowawczy będzie bardziej surowy !

jezeli powiesz prawde sedzia napewno wyczuje ze nie krecisz i mowisz prawde

Wielkie dzięki za pomoc. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Kto na tej rozprawie będzie? Czy będzie na niej kierownik sklepu? Albo ktoś inny.

Powrót