kara za nie oplacanie tel komurkowego

• Autor wątku Autor wątku waskiganja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

waskiganja

wziolem telefon na mix w plusie puzniej mialem problem z policja. psy zabraly mi telefon i nie oplacalem nie doladowywalem konta co miesiąc kartą i teraz przyszla mi kara 1500zl co bedzie jak jej nie oplace komornik nie ma mi co zabrac nie mam zadnego majatku auto mam ale jest na moja babcie chyba mnie nie zamkna?? o co tu kaman? pytanie olać czy zaplacić??

jesteś dłużnikiem, a Twój dług powstał w oparciu o zobowiązanie umowne, nie masz wyjścia "pacta sunt servanda".

WITAM.
Wziałem w marcu 2014 telefon w plusie w doladowaniu po 50zl splacalem do wrzesnia. Dnia 6 wrzesnia podpisalem kolejna umowe na kolejny telefon tez po 50zl. Sytuacja sie zmienila nie mam za co placic, tego drugiego numeru ani raz nie doladowalem. Czy grozi mi kara więzienia za te zobowiązania gdy nie będę ich kontynuował? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ...

Dobrze ale jeśli nie zapłacę kary umownej? Co jest z tym związane? Można za to iść siedzieć?

Nie.

Predzej czy później komornik sciagnie dług i odsetki

Czyli będę miał jeszcze szansę dobrowolnie spłacić owe zadłużenie po ukończeniu szkoły i zaczęciu pracy?

I jeszcze takie pytanie: czy komornik może wynieść z domu coś co nie jest moje? Mieszkam w mieszkaniu z babcia i mama, mieszkanie jest na babcie tak samo jak i sprzęty w nim.

Proszę o odpowiedź na powyższe pytanie, to dla mnie ważne

matheo96 napisał:
I jeszcze takie pytanie: czy komornik może wynieść z domu coś co nie jest moje?
może, ale jesli babcia udowodni że to jej, to komornik odda.
może, nie znaczy że tak się stanie

Powrót