kara za nie zgłoszenie pojazdu

• Autor wątku Autor wątku dawidbobola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawidbobola

Użytkownik
Odpowiedzi
120
Witam właśnie dostałem list od starostwa że nałożona będzie kara od 200 do 1000 zł za nie zgłoszenie motoru jako nowy właściciel...co prawda nie zgłosiłem tego w terminie bo motor kupiłem w czerwcu 2020 roku a zgłosiłem 4 stycznia 2021roku.. motor był już na polskich blachach...po pierwsze aby dostać się do wydziału komunikacji graniczyło z cudem a po drugie jak to możliwe że przypomniało im sie to po 2 latach..jak sie odwołać od tego i co w odwołaniu napisac

dawidbobola napisał:
po pierwsze aby dostać się do wydziału komunikacji graniczyło z cudem

Tak nam tutaj nie ściemniaj. Bo zawiadomienie o nabyciu możesz złożyć on-line przez obywatel gov pl.
Co innego przerejestrowanie.

sekStans napisał:
Tak nam tutaj nie ściemniaj. Bo zawiadomienie o nabyciu możesz złożyć on-line przez obywatel gov pl.
Co innego przerejestrowanie.
Nie posiadam konta na gov.pl

dawidbobola napisał:
Nie posiadam konta na gov.pl
Nie jest potrzebne, możesz się zalogować przez profil zaufany lub bank, można też zgłosić całodobowo i bez kolejki przez paczkomat w usłudze InPost Urząd24.

Co lepsze, obowiazek zgłoszenia zbycia nabycia istnieje od 1997 roku, lecz przepis ten nie był przestrzegany :) ??????

Ale żeby 2 lata po zgłoszeniu... widać jaki maja bałagan

Czemu bałagan? US ma prawo do 5 lat od złożenia zeznania podatkowego upomnieć się o swoje...

Powrót