Kara za opinie na serwisie gowork ?

• Autor wątku Autor wątku rad444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rad444

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam, przedstawiłem innym internautom swoją negatywną opinie wobec poprzedniego pracodawcy. Opinia jest, jakby nie patrzec rażąca ale wszytsko co opisałem jest prawdziwe. W zamian od kierownictwa zostałem pozywany od schizofreników i debili oraz otrzymałem informacje:

Oj człowieczku - zbieraj teraz lepiej pieniądze na prawnika. Albo lepiej dwóch - adwokata i radcę prawnego, bo ciężko będzie ci znaleźć jednego dobrego zarówno w sprawach karnych z art. 212KK, jak i w cywilistyce - konkretnie w zadośćuczynieniach z art. 24KC.
Później zbieraj już na nawiązkę i grzywnę (niestety sądy karne rzadko orzekają za 212KK karę pozbawienia wolności, ale już ograniczenie wolności - czyli sprzątanie ulic w ramach prac społecznych, co raz częściej się zdarza) orzeczone przez sąd karny. No a potem to zbieraj już na zadośćuczynienie z powództwa cywilnego. Coś mi mówi, że choćbyś i 10 lat mył gary u Niemca to i tak się nie wypłacisz.
Ktoś cię straszy ? Nie - to na gruncie prawa normalna (uwaga !! będzie trudne słowo !!) ODPOWIEDZIALNOŚĆ za swoje słowa. Przyzwyczaj się, bo "odpowiedzialność"to termin dla ciebie, póki co, zupełnie obcy.
Zresztą - sam zobaczysz :) :)
Doucz się, poczytaj trochę "bułko z ziarnami", bo naprawdę marnie na tym wyjdziesz, hahahaha

Jak sądzicie czy faktycznie mogę otrzymac kare ?

pzdr

Co dokładnie napisałeś? Zacytuj.

Nie mam czasu na cały wątek. Podaj tylko Twoja wypowiedź.

LUDZIE OSTRZEGAM PRZED TĄ SEKTĄ ! PRACOWAŁEM W ŻYCIU W KILKU MIEJSCACH PRACY MIN. W 2 FIRMACH WINDYKACYJNYCH, NA 2 BUDOWACH, NIGDY NIE BYŁEM CZŁOWIEKIEM NARZEKAJĄCYM NA WARUNKI PRACY ALE TO NAPISAĆ MUSZĘ !! NIGDY W ŻYCIU NIE WIDZIAŁEM TAKIEJ PATOLOGII. KSIĄŻKĘ MOŻNA NAPISAĆ O DEWIACJI JAKA PANUJE W TEJ SEKCIE. 'SZEFOWA' TO KOMPLETNY AMATOR, ZA PLACAMI WYZYWA I OBGADUJE PRACOWNIKÓW, SAM BYŁEM ŚWIADKIEM JAK WYMYŚLIŁA ŻART O ... MATCE PRACOWNIKA !!! STANDARDOWO PO WYRZUCENIU PRACOWNIKA, SPOTYKA SIĘ Z WSZYTSKIMI PRACOWNIKAMI FIRMY JADĄC PO ZWOLNIONYM JAK PO SZMACIE, MIMO ŻE JESZCZE 2 TYG TEMU BYŁ ZASYPYWANY SZTUCZNYMI KOMLEMENTAMI. PODCZAS COTYGODNIOWYCH ROZMÓW Z PRACOWNIKIEM GDY COŚ IDZIE NIE TAK, SZEFOWA ZACZYNA CAŁA SIĘ TELEPAĆ, KRZYCZĄC NA CAŁĄ FIRMĘ, NIE MOŻE SFORMUŁOWAĆ JEDNEGO KONSTRUKTYWNEGO ZDANIA, Z RĘKA NA SERCU, NIE UBLIŻAJĄC JEJ, ZASTANAWIAŁEM SIĘ CZY NIE DZWONIĆ PO KARETKĘ Z BIAŁYM KAFTANEM I PSYCHOTROPAMI. NA STANOWISKACH PRACY HULAJ DUSZO, NIKT NIE PANUJE NAD JAKIMKOLWIEK PORZĄDKIEM, WINDYKATOR WYSYŁA SMSY NA POCZĄTKU OBSŁUGI SPRAWY INFORMUJĄCE O ZAJĘCIU KOMORNICZYM I ZABRANIU DZIECI HAŁAS, KRZYKI, NIE MOŻNA PRZEPROWADZIĆ NAWET ROZMOWY, BO JEST ZA GŁOŚNO ! O DOKŁADNE WYPŁATY OCZYWIŚCIE TRZEBA SIĘ UPOMINAĆ! WSZYSTKO TO W STARYM ZNISZCZONYM BUDYNKU, ŚMIERDZĄCYM SIKAMI PRZY WEJSCIU (NIE WIERZYCIE ?ZAPRASZAMY :) ALE TO NAJMNIJESZY MINUS. JASNE, ŻE PLUSY SĄ; JEST DUŻO NA PAWDĘ SUPER OSÓB ZWŁĄSZCZA W INNYCH DZIAŁACH, ALE OGÓLNIE TO POWINNI SIĘ TYM ZAJĄC, PO POWÓTRZE PO RAZ 3 - TO NIE JEST FIRMA, TO JEDNA WIELKA SEKTA ! POLECAM JAKIES CC TRANSCOM, RC, CZY KANCELARIE LEXUS, TYLKO NIE TĄ SEKSTE ! POZDRAWIAM

2.hahahahahaha wara ode mnie, zamieściłem jeden komentarz na temat ten żenującej firmy, reszta to nie moje dzieło, pracuję dawno w normalnej firmie, na normalnych warunkach, nie mam czasu rozpamiętywać firmy z boksami z plastikowych butelek hahahaha

a Te odpowiedzi ? , sami Państwo widzą poziom kierownictwa w tej firmie :) schizofrenia ? hahahah co to jest w ogóle za opowiedz, jaka misja ? hahaha przypomnij sobie Kasiu kto żalił się na zaburzenia afektywne dwubiegunowe i przez to wypadanie włosów, no miałem trzymać to w tajemnicy ale po Twoim ostatnim komentarzu widać, że z Tobą gorzej.

hahahah a tak na marginesie pierwszy raz widzę, żeby ktoś z kierownictwa odpisywał w taki sposób na forum, LUDZIE SAMI WIDZICIE :D Zapraszamy do Taxat, nie zapomnijcie maski przy wejściu :)

3.panie kierowniku jak z koziej dupy trąba, Kacper Kowalczyk obrażanie się a 8 godzinna irytacja robi różnicę. W firmie gdzie kierownik wyśmiewa, obgaduje nieobecnych pracowników (przykłady można mnożyć, ciągłe pociski na temat troszkę grubszej pracownicy, czego ona nie trzyma w swojej szafce, żarty o robieniu "dobrze" pod stanowiskiem pracy, tylko po to by potem milczeć podczas obecności, wywołują odruchy wymiotne. Poziom zbliżony do gimnazjum. Podczas pracy w głębi można posłuchać ciekawych rozważań na temat legalizacji i opowieści jak kierownik lubi sobie zapalić na rozluźnienie hahaha i błagam niech nikt mi nawet nie mówi że koloryzuje czy kłamie. W takich warunkach ciężko być nawet sprzątaczką.
Wypowiedzenie umowy wygląda w następujący sposób: Składasz papier z oficjalnym wypowiedzeniem, po 3 h szefowa wzywa do pokoju z informacją że to jednak ona wypowiada z Tobą umowę i nakazuje podpisanie papieru z informacją , że to jednak Firma wypowiada umowę. Wrzeszczy na Ciebie, nakazuje podpisać, bo inaczej nie odejdziesz.
Jak widać na załączonym obrazku (kilka komentarzy wyżej) kierownictwo straszy prokuraturą, za obrażanie firmy, wyzywa od schiozfeników hahahaha. Za dużo marichuany panie Kowalczyk.

Taki serwis jest po to aby dodać opinie na temat zakładu pracy innych internautom, w jakim celu miałbym jechać i mówić coś wprost ?

Pan kierownik Kowalczyk wypowiada się na temat "jaj" hahahahahahahaha jeśli bardzo chciałbyś mi pogrozić na żywo to pisz śmiało do mnie, tylko przytyj troszkę bo za mojej kadencji miałeś ksywkę "Oświęcim" :)) kierowniku z jajami hahahahahah

Witaj, jak się zakończyła Twoja sprawa? Pytam, bo dzisiaj dostałem wezwanie na polcję.:rolleyes:

A ustalili który użytkownik cokolwiek napisał?

Na razie wzywają "w charakterze świadka", wiadomo po co. Jak wygląda praktyka postępowania w tych sprawach?

Pewnie pokrzywdzony stwierdził ze to na pewno ty napisałeś albk wiesz kto to zrpbil i wzywają cie na świadka. zwykle sprawy de umazane bo trzeba by ustalić czy ktoś rzeczywiście to wpisał. Ip sa przypisane do dostawcy interberu. Niech ktos podlaczy sie do hot spot i jyz nie znajdziesz. Niech ma otwarta siec w domu i kles osob korztsta z komputera. Nie da sie ustalic ze to byla wlasnie ta a nie inna osoba

ivannet napisał:
zwykle sprawy de umazane bo trzeba by ustalić czy ktoś rzeczywiście to wpisał. Ip sa przypisane do dostawcy interberu. Niech ktos podlaczy sie do hot spot i jyz nie znajdziesz. Niech ma otwarta siec w domu i kles osob korztsta z komputera. Nie da sie ustalic ze to byla wlasnie ta a nie inna osoba
Otóż to - więc już wiesz jak masz przeprowadzić rozmowę :)

No wielkie dzięki. Poparcie twierdzeń dowodami mogłoby być za słabe. Chociaż pisałem prawdę nikogo z nazwiska nie wskazując. Świadkowie by się znaleźli jednak czort wie czy by potwierdzili.

Masz doświadczenie w tego typu sprawach czy to tylko teoria?

mam. byly mąż mi zafundował takie oskarzenie....podczas przesluchania na policji szanowny pan podkulił ogon jak zaczełam zeznawać, i pytać jak mają zamiar udowodnic ze to ja. skoro mam siec wifi w domu, poza tym mogl to byc ktokolwiek to ma internet od tego dostawcy u mnie, czyli cale osiedle, z komputera korzytsta kilka osób...pan zapisał i pozegnał sie i na tym sie skonczyło

Powrót