M
macman23
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, przed dwoma dniami do moich znajomych w Niemczech przyszło pismo z kancelarii reprezentującej Warner Bros o popełnieniu wykroczenia lub przestępstwa pirackiego czyli ściągnięcia filmu z dokładną datą ściągnięcia i nawet obejrzenia go przeze mnie. Oczywiście używałem torrentów. Kwota pierwotna to 1100 euro, zadzwoniłem do prawnika z tejże kancelarii, przyznałem się że to ja, powiedziałem gościowi że było więcej tych filmów (on na to że ma tylko tą sprawę i reszta go nie obchodzi) i zeszliśmy do 650 euro i spłacie w ratach. Wszystko spoko, moja wina, brak wiedzy, ale pytanie moje brzmi czy mogę dostać kolejne takie pisma? Było jeszcze 9 filmów w odstępie czasu 2 tygodnie, przyszło mi za drugi w kolejności film. Jest jakiś czas po jakim oni odtajniają billingi internetowe czy po prostu inne kancelarie mają więcej "na głowie" i mogę oczekiwać kolejnych pism? Czy lustrowanie mojego IP zostało zakończone i może karą jest tylko ten jeden film? Proszę o jakąś poradę
ewentualnie jakieś ominięcie tego, ugoda, samoukaranie albo inne wyjście które zminimalizuje wyrok do minimum, bo boję się że jak listy zaczną spływać to się nie pozbieram...