Kara za ubezpieczenie

• Autor wątku Autor wątku Magda1628
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magda1628

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam moja mama pomogła znajomym Ukraińcom zarejestrować auto, zrobiła to na siebie teraz przyszła kara za ubezpieczenie, przy ubezpieczeniu byli świadomi tego że owa kara będzie nałożona, teraz wymigują się od spłaty tej kary, co zrobić w danej sytuacji, moja mama jest główną właścicielka tego samochodu, czy jeżeli kara jest już u komornika może dogadać się z nim aby samochód został zlicytowany na poczet kary ?

pytałam co za twór? albo jest włascicielem albo współwłaścicielem. Ma większość udziałów we własności?

Agnieszka3M napisał:
pytałam co za twór? albo jest włascicielem albo współwłaścicielem. Ma większość udziałów we własności?
Mama jest właścicielem a twór nie jest w ogóle wpisany w karcie pojazdu ani w dowodzie rejestracyjnym

To kto w końcu jest właścicielem? Dlaczego dopiero teraz zajęliście się tą sprawą? Na odpowiednim etapie należało wskazać i wykazać, że posiadaczem pojazdu są inne osoby, wtedy to na nich ciążyłby obowiązek wykupienia ubezpieczenia. Na tym etapie też pewnie jest to możliwe tylko czas i koszty mogą być wyższe niż kara z UFG.

Powrót