Kara

• Autor wątku Autor wątku lilka87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lilka87

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam, moze troche panikuje ale moj P. nie odzywa sie do mnie od tygodnia...=/ jest na P2 zawsze dzwonił czesto a teraz nic... miedzy nami wszystko bylo dbrze nie kłocilismy sie... wiec zaczynam sie martwic, czy mozliwe jest ze dostał jakiegos rodzaju kare ze nie dzwoni?! jest takie cos mozliwe?

Ostatnia edycja:
Jest taka możliwość, że został ukarany. A może tylko skończyła mu się karta?

beonda napisał:
Jest taka możliwość, że został ukarany. A może tylko skończyła mu się karta?
Nie ma takiej możliwości, ponieważ nie ma takiej kary. Kontakt z bliskimi za pośrednictwem rozmów telefonicznych jest prawem skazanego
KKW Art. 105. § 1. Skazanemu należy umożliwiać utrzymywanie więzi przede wszystkim z rodziną i innymi osobami bliskimi przez widzenia, korespondencję, rozmowy telefoniczne, paczki i przekazy pieniężne, a w uzasadnionych wypadkach, za zgodą dyrektora zakładu karnego, również przez inne środki łączności, oraz ułatwiać utrzymywanie kontaktów z podmiotami, o których mowa w art. 38 § 1.
Tylko mając na uwadze bezpieczeństwo jednostki, dyrektor może czasowo wstrzymać realizację rozmów tel. ale nie będę wchodził w szczegóły.

Ostatnia edycja:
Recedes możliwe w przypadku kiedy skazany trafi do izolatki :(
Art. 143. § 1. Karami dyscyplinarnymi są:
8 )umieszczenie w celi izolacyjnej na okres do 28 dni.
§ 3. (187) Karę dyscyplinarną, o której mowa w § 1 pkt 8, można wymierzyć skazanemu, który popełnił przekroczenie naruszające w poważnym stopniu obowiązującą w zakładzie karnym dyscyplinę i porządek. Kara ta polega na osadzeniu skazanego pojedynczo w celi oraz uniemożliwieniu mu kontaktu z innymi skazanymi; w trakcie jej wykonywania skazanego pozbawia się możliwości:
1) korzystania z widzeń i samoinkasujących aparatów telefonicznych,
2) korzystania ze sprzętu audiowizualnego i komputerowego,
3) bezpośredniego uczestniczenia, wspólnie z innymi skazanymi, w nabożeństwach, spotkaniach religijnych i nauce religii; na żądanie skazanego należy mu jednak umożliwić bezpośrednie uczestniczenie w nabożeństwie w warunkach uniemożliwiających mu kontakt z innymi skazanymi,
4) korzystania z udziału w zajęciach kulturalno-oświatowych, z zakresu kultury fizycznej i sportu, z wyjątkiem korzystania z książek i prasy,
5) dokonywania zakupów artykułów żywnościowych i wyrobów tytoniowych,
6) otrzymania paczki żywnościowej w kwartale następującym bezpośrednio po kwartale, w którym kara została wymierzona,
7) uczestniczenia w nauczaniu i zatrudnieniu poza celą,
8 )korzystania z własnej odzieży, obuwia oraz wyrobów tytoniowych.

Lilka nie panikuj może po prostu zabrakło mu impulsów albo przez te święta nie mógł się "dopchać" do telefonu. Myślę że jak tylko będzie mógł to zadzwoni :ok:

Ostatnia edycja:
Barbie napisał:
Recedes możliwe w przypadku kiedy skazany trafi do izolatki :(

Lilka nie panikuj może po prostu zabrakło mu impulsów albo przez te święta nie mógł się "dopchać" do telefonu. Myślę że jak tylko będzie mógł to zadzwoni :ok:
Nie strasz dziewczyny. Taką karę poprzedza z reguły długotrwały okres nagannego zachowania i inne mniej drastyczne kary. Z P2 prędze by trafił na zamek.Ale masz rację.:)

No właśnie żeby nie straszyć nie podałam szczegółów tej kary :-)

Jejku nie chciałam straszyć :ooo: pisałam tylko o możliwości.
Lilka nie martw się Twój na pewno nie dostał takiej kary. Recedes ma rację bo prędzej by trafił na zamek niż dostał taką karę. na pewno mu się karta skończyła albo być może tak jak pisał Recedes w temacie o telefonach może potrzebował czegoś i musiał zamienić kartę na coś co jest mu bardziej potrzebne :ok:

Powrót