L
LouFei
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Witam, dzisiaj po zakończeniu lekcji (chodzę do liceum) wyszedłem zapalić kilkanaście metrów przed szkołą z kolegą, po kilku minutach dyrektor wyszedł ze szkoły i wlepił nam obydwu po 100 punktów za "palenie na terenie przyległym do szkoły". Czy miał takie prawo? Mam skończone 18 lat, nie paliłem na terenie szkoły oraz byłem po lekcjach. Pytaniem jest też czy status może zakazać nam palenia na terenie przyległym, skoro to nie jest teren szkoły? Próbowałem się z dyrektorem kłócić, ale jak grochem o ścianę, na moje argumenty odpowiadał, żebym nie pyskował i groził mi wydalaniem że szkoły i naganą za brak szacunku do dyrektora (ps.: nikt nie ma do niego szacunku, włącznie z pracownikami szkoły i nauczycielami, gbur który nadużywa władzy i widocznie czerpie z tego przyjemność). Moje podejrzenia co do legalności wyżej wymienionego przepisu w statucie wynikają z tego, że do niedawna był aktualny przepis niezgodny z prawem, a mianowicie każdy kto stał koło osoby pałacem także był karany, co było wręcz absurdem.