Karta graficzna - nie do końca sprawna pomimo 2 napraw w serwisie!

• Autor wątku Autor wątku mersin1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mersin1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.
W sierpniu ubiegłego roku zakupiłem kartę graficzną ASUS Radeon R7 260X OC w sklepie agito.pl.
Od samego początku mam z nią problem - karta wyświetla artefakty(różne punkty na monitorze) pomimo tego, że była ona dwa razy w serwisie Asusa i coś podobno w niej robili.
Co mogę z tym zrobić? Mogę walczyć o zwrot pieniędzy/nową kartę? Nie ukrywam, wolałbym pieniądze.
Zamieszczam dwa screeny artefaktów z różnych gier.
Dużym czerwonym kółkiem zaznaczyłem obszar źle wyświetlany.
Małym żółtym kółkiem zaznaczyłem jak powinien wyglądać obraz
ScreenShooter - Check this screenshot!
ScreenShooter - Check this screenshot!

Proszę o pomoc
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Przysługuje Ci kolejna reklamacja.

Choć karta jest kartą z niższej półki i na pełnych wymaganiach gier ma prawo mieć artefakty, co powinno być zrozumiałe przez osobę użytkującą, bo takie małe uchybienia mogą być również powodem małej ilości pamieci RAM, słabą jakościa łącza internetowego, jeśli gra jest przez internet, oraz słabej jakości monitor lub kabel sygnałowy.

Zwrot pieniedzy na tym etapie można uzyskać jeśli sprzedawca lub producent wyrazi dobra wole - w tej chili nie ma takiego obowiązku, oraz w przypadku wystąpienia wady której nie będzie w stanie usunąć i nie bedzie miał identycznej na wymiane to można nie przyjmować innej tylko poprosić o zwrot pieniędzy.

Dziękuję za odpowiedź!
Karta była sprawdzana na innym komputerze, jak i na innym monitorze(również na innym kablu) - wszystko gra.
Co do łącza internetowego - karta wyświetla artefakty nieważne czy jest to gra singleplayer, MP, czy edytor tekstu, więc to na pewno nie to.

mbingo napisał:
Zwrot pieniedzy na tym etapie można uzyskać jeśli sprzedawca lub producent wyrazi dobra wole - w tej chili nie ma takiego obowiązku, oraz w przypadku wystąpienia wady której nie będzie w stanie usunąć
No właśnie o to mi chodzi, karta była dwa razy na serwisie, a poprawy brak. Czytałem gdzieś, że po trzeciej naprawie dają nową kartę, spotkał się ktoś z tym?

mersin1 napisał:
No właśnie o to mi chodzi, karta była dwa razy na serwisie, a poprawy brak. Czytałem gdzieś, że po trzeciej naprawie dają nową kartę, spotkał się ktoś z tym?

Myśle że temat trzeba by poruszyć na jakimś forum dla graczy. Ale co do reguły wymiany nie stosuje się tego bo muszą być użyte nowe częsci podczas każdej naprawy, żeby domagać się wymiany po 3 naprawie.
A co do naprawy grafiki, to pewni w serwisie potestowali na programach serwisowych czy się nie przegrzewa i odesłali nic nie robiąc.

Powrót