D
domick
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam. Mam pewien problem z bankiem. Otóż w zeszłym roku mój chłopak wziął kartę kredytową na kwotę 3 tysięcy złotych. Jak to bywa w takich przypadkach wszystkie pieniążki szybko popłynęły no i na koncie był debet na te 3000 zł. Oczywiście bank naliczył sobie odsetki, ale to nieistotne. Po pewnym czasie zadzwoniła pani z banku i powiedziała, że należy zacząć spłacać kartę. Więc mój chłopak poprosił, żeby mógł spłacać w jakichś niedużych partiach - po 300/400 zł, bo ma mniejsze dochody niż kiedyś i na więcej go po prostu nie stać. Wczoraj wchodząc na konto osobiste (inne niż to z karty kredytowej, ale w tym samym banku) zauważył, że cały dług został przeniesiony na to konto osobiste, a na nie dostaje pensję z pracy. Czy bank może zrobić coś takiego i pozbawić kogoś kompletnie środków do życia, w dodatku nie informując go wcześniej o czymś takim? Proszę o pomoc.
P.S.
Nie wiem czy to w dobrym miejscu napisałam, ale jestem tu nowa i trochę zagubiona.
P.S.
Nie wiem czy to w dobrym miejscu napisałam, ale jestem tu nowa i trochę zagubiona.